Haberler

KKTC'de Cihan Azad Üniversitesi Kuruldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yeni kurulan Cihan Azad Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, “Başta coğrafyamız olmak üzere tüm birey, toplum, ulus ve devletlerin birlikte yaşama kültürü ile barışı, huzuru ve kardeşlik duygusunu yüksek öğretim ile pekiştireceğimize inanıyorum” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yeni kurulan Cihan Azad Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "Başta coğrafyamız olmak üzere tüm birey, toplum, ulus ve devletlerin birlikte yaşama kültürü ile barışı, huzuru ve kardeşlik duygusunu yüksek öğretim ile pekiştireceğimize inanıyorum" dedi.

Özellikle İslam coğrafyası başta olmak üzere dünyada tanınmış bir akademisyen ve bilim adamı olan Orhan Hikmet Azizoğlu'nun kurucu mütevelli heyet başkanlığında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kurulan Cihan Azad Üniversitesi resmi kuruluşunu tamamladı. Böylece Cihan Azad Üniversitesi, Orta Doğu öğrencilerine yönelik eğitim sistemiyle tüm Arap ülkeleri başta olmak üzere Türkiye, Orta Asya, Afrika ve dünyanın her yerinden öğrenci alma felsefesi ile yüksek öğretime adım attı. Eğitim izni için bekleyen Beşeri Bilimler Fakültesi, İşletme Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulları ile 2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrenci almayı hedefleyen Cihan Azad Üniversitesi, Mimarlık, Diş, Eczacılık ve Hukuk Fakültelerine de gelecek yıl gerekli izinleri ve prosedürleri tamamlayıp öğrenci almayı hedefliyor.

Üniversitenin kurulmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, coğrafyamızda yüksek öğretimin ana merkezinin Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olması gerekliliğine inandığını ve tüm kudretle bunu en üst seviyeye çıkartmaya ve katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi. Başta coğrafyamız olmak üzere tüm birey, toplum, ulus ve devletlerin birlikte yaşama kültürü ile barışı, huzuru ve kardeşlik duygusunu yüksek öğretim ile pekiştireceklerine inandıklarını belirten Azizoğlu, "Bu inancımız ve felsefemiz Cihan Azad Üniversitesi'nin genel felsefesi olacaktır. Yüksek öğretimin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinde, aynı zamanda coğrafyamızda birleştirici unsur olması için akademik çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Orhan Hikmet Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title