Haberler

KKTC'de 15. İş Bankası Şubesi Açıldı

Güncelleme:

Cumhurbaşkan Eroğlu, İş Bankası'nın milli bir banka olduğunu, başarılı faaliyetleri sayesinde dünyada Türkiye'nin reklamının yapıldığını söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye İş Bankası'nın milli bir banka olduğunu belirterek, bankanın başarılı faaliyetleri sayesinde dünya ülkelerinde Türkiye'nin reklamının yapıldığını söyledi.

Türkiye İş Bankası, KKTC'deki 15. şubesini Lefkoşa'nın Taşkınköy bölgesinde açtı. Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, banka yetkilileri, çalışanları ve bölge halkı katıldı.

Türkiye İş Bankası'nın Taşkınköy şubesinin açılışında konuşan Eroğlu, İş Bankası'nı lise yıllarında tanıdığını, bankanın o yıllarda genç iş adamlarına kredi sağladığını, verilen kredileri olumlu değerlendirerek iş kuranların da istihdam alanı yarattığını vurguladı.

Bankanın KKTC'de açtığı şubeler ile önemli istihdamlar yaptığına değinen Eroğlu, "İş Bankası milli bir banka, bankanın başarılı faaliyetleri sayesinde dünya ülkelerinde Türkiye'nin reklamı yapılıyor" dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali de KKTC'de 15 şubelik geniş bir ağ kurduklarını anlatarak, çalışan sayılarının 174'e ulaştığını ifade etti.

Türkiye İş Bankası'nın 1955'te ilk şubeleşme çalışmalarına Lefkoşa'da başladığını hatırlatan Bali, KKTC'de faaliyet gösteren İş Bankası şubelerinin aktif büyüklüğünün 2012 yıl sonu itibariyle 1,4 milyar lirayı aştığını bildirdi.

Bankanın KKTC'deki şubelerinin kredi hacminin 568 milyon liraya, mevduat hacminin ise 770 milyon liraya ulaştığını dile getiren Bali, "Kuzey Kıbrıs'ın gelişimine olan katkılarımız sadece ödediğimiz vergilerle, istihdamla ve yarattığımız iş hacmiyle de sınırlı kalmıyor. KKTC'deki birçok üniversitede fiziki varlığımızla bulunuyoruz" diye konuştu. - LEFKOŞA

Kaynak: AA / Güncel

Derviş Eroğlu Adnan Bali İş Bankası Kıbrıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title