Haberler

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsünden Açıklama

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Lefkoşa’ya düzenlediği ziyaretin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile müzakere heyetini eleştiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ile ilgili açıklama yaptı.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Lefkoşa'ya düzenlediği ziyaretin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile müzakere heyetini eleştiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ile ilgili açıklama yaptı. Burcu, yaptığı açıklamada, hiçbir dönemde olmadığı kadar yoğun bir biçimde bilgi paylaşımı yapıldığını ve KKTC Meclisine ve siyasi parti temsilcilerine düzenli bilgi aktarımı gerçekleştirildiğini kaydetti.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, geçen günlerde adada temaslarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ile ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ın, edindiği yanlış bilgilerle Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Müzakere Heyeti aleyhine gerçekle bağdaşmayan suçlamalarda bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Çözüm karşıtı odaklardan beslendiği çok açık bir biçimde görülen Sayın Özdağ, zaten daha önce de benzer ön yargılı açıklamalarda bulunmuştu. Uluslararası ilişkiler uzmanı olduğumu bilmeden, 40 yıllık siyasi geçmişimi, niteliklerimi, taşıdığım entelektüel kapasite ve potansiyeli dikkate almadan, geçmişte de şahsıma yönelik 'dönerci' nitelendirmesinde bulunarak aklınca benim üzerimden Sayın Cumhurbaşkanımıza sataşmaya kalkışmıştı. Emeğe ve emekçiye karşı alerjisi olduğu ve akıtılan alın terinin aşağılanması gereken bir şey olduğunu zanneden Sayın Özdağ'a belirtmek isterim ki, hayatta gurur duyabileceğim pek çok şey yaptım fakat asıl gurur duyduğum şey ailemle birlikte akıttığımız alın teridir."

Açıklamada, "Sayın Özdağ, sözde müzakere sürecini izlemeye geldiği ülkede, ne gariptir ki ne Sayın Cumhurbaşkanı veya Müzakerecisinden, ne Sayın Meclis Başkanımız ne Sayın Başbakanımız, ne de Sayın Dışişleri Bakanımızdan randevu bile talep etmemiş ve birinci elden doğru bilgi alacağı hiçbir görüşme talebinde bulunmadan tamamladığı sözde müzakere sürecini yerinde izleme çalışmaları sonrasında yakışıksız açıklamalarda bulunmuştur" denildi.

Sayın Cumhurbaşkanının müzakereleri sürdürme şeklinin antidemokratik ve şeffaf olmaktan uzak olduğunun iddia edildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Kendisine hiçbir dönemde olmadığı kadar yoğun bir biçimde bilgi paylaşımı yapıldığını belirtmek isteriz. KKTC Meclisine ve siyasi parti temsilcilerine düzenli bilgi aktarımı gerçekleşmektedir. Keza, bu çerçevede, bugün daha önce planlandığı üzere 28 Belediye Başkanıyla görüşmüş olan Sayın Cumhurbaşkanımız, yarın ise seçilmiş bütün muhtarlarla Atatürk Kültür Merkezinde bir araya gelecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız 12 Ocak tarihinde KKTC Meclisinde milletvekillerine daha önce de yaptığı gibi yeniden bilgi verecektir. Anımsanacağı üzere Sayın Cumhurbaşkanımız daha önce de gerek basınımızla gerek sivil toplum örgütleriyle ayrı ayrı geniş katılımlı toplantı düzenlemiştir."

"CUMHURBAŞKANIMIZ MÜZAKERE SÜRECİNİ CANLA BAŞLA YÜRÜTMEKTEDİR"

Burcu, Sayın Özdağ'ın açıklamasında müzakere heyetinin 'devletler hukuku ve AB hukuku' konusunda yetersiz olduğunu iddia ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Müzakere heyetimizde bulunan ve halen Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürüten Sayın Erhan Erçin, AB hukuku ve mevzuatı konularında çok değerli bir uzman olup, kendisi aynı zamanda AB Koordinasyon Merkezi eski başkanıdır. Keza, müzakere heyetimizde bulunan ve uzun yıllar çeşitli üniversitelerde 'devletler hukuku' üzerine ders vermiş olan Sayın Sülen Karabacak, 2001 yılından beri Cumhurbaşkanlığında Hukuk İşleri Danışmanı olarak görev yapmaktadır. Kendisi, birinci Cumhurbaşkanımız Sayın Denktaş, ikinci Cumhurbaşkanımız Sayın Talat ve üçüncü Cumhurbaşkanımız Sayın Eroğlu dönemlerinde de müzakere süreçlerini yakından takip etmiş deneyimli bir uzmandır. Yine belirtmek isterim ki, müzakere sürecine katkı koymak amacıyla ve kucaklayıcı bir anlayışla oluşturulan teknik komitelerde farklı kesimlerden alanlarında yetkin çok değerli uzman görevlendirilmiştir."

Türkiye yetkilileriyle uyum ve işbirliği içinde iyi niyetle çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Burcu, sözlerine şöyle devam etti: "Sürdürdüğümüz müzakere süreci için ise Sayın Özdağ haddini aşarak 'teslimiyetçilik' nitelemesinde bulunmuştur. Kıbrıs sorunu üzerinden Türkiye'deki makamlara sataşma ve Kıbrıs sorununu Türkiye'deki iç politikaya malzeme yapma hevesi çok açık bir biçimde görülen Sayın Özdağ'a anımsatmak isteriz ki Sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 60'dan fazla oyla halkımızın yakın geçmişte seçtiği bir liderdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, halkımızın özgürlüğü, güvenliği ve eşitliğinden ödün vermeden, onurlu bir gelecek için müzakere sürecini canla başla yürütmektedir. Sayın Özdağ'ın Cumhurbaşkanımız ve ekibine yaptığı bu saldırılar aynı zamanda Kıbrıs Türk halkına yapılmış bir hakaret niteliğindedir. Ada'nın her iki tarafında da çözüm karşıtlarının ve ret cephesinin hakarete varan suçlama ve saldırılarına tanıklık ediyoruz. Temelsiz suçlamalara kulak asmadan adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmak için iyi niyet temelinde kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz." - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Akıncı Ümit Özdağ Türkiye Kıbrıs Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title