Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: "Nisan'ın İlk Haftalarında Müzakereler Başlayabilir"

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Müzakerelerin bir an önce başlaması samimi arzumdur. Muhtemelen Nisan'ın ilk haftalarında bazı ön açıklamalarla müzakerelerin başlayacağını düşünüyorum, bu izlenimi edindim" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile bir araya geldi. Eroğlu ve Eide görüşmenin ardından basın mensuplarına görüşmenin içeriği ile ilgili açıklamalarda bulundu. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu açıklamasında, Kıbrıs müzakerelerinin muhtemelen Nisan ayının ilk haftalarında başlayacağını düşündüğünü açıkladı. Eroğlu, Eide'nin, Rum lider Nikos Anastasiadis'in müzakere masasına gelme niyetinde olduğunu, seçimlerden önce veya sonra bir araya gelme ihtimallerinden bahsettiğini ifade etti. Kendisinin zaten müzakere masasında bekler durumda olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Müzakerelerin bir an önce başlaması samimi arzumdur. Muhtemelen Nisan'ın ilk haftalarında bazı ön açıklamalarla müzakerelerin başlayacağını düşünüyorum, bu izlenimi edindim" dedi.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ise, bugünkü temaslarından müzakerelerin birkaç hafta içinde yeniden başlayacağı hissini edindiğini söyledi. Eide, Navtex'in 6 Nisan'da sona ereceğini hatırlatarak, güneyde ve kuzeyde yaptığı temaslar ve liderlerle görüşmeleri neticesinde müzakerelerin birkaç hafta içinde yeniden başlayacağına dair hissiyat edindiğini söyledi. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Derviş Eroğlu Kıbrıs Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title