Haberler

KKTC Başbakanı Özgürgün'ün Kabulü

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Binicilik Federasyonu Başkanı Bülent Bora'yı kabul etti.

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Binicilik Federasyonu Başkanı Bülent Bora'yı kabul etti.

Başbakan Özgürgün, KKTC'de temaslarda bulunan Bora ile makamında bir araya geldi.

Özgürgün, kabulde yaptığı konuşmada, sporun her alanına olduğu gibi binicilik sporuna da önem verdiklerini belirterek, kendisinin de bu sporu izlediğini ve yakından takip ettiğini söyledi.

Branşlar arasında ayrım yapmadıklarını, özellikle de olimpik branşlara desteğin süreceğini ifade eden Özgürgün, binicilik sporunun pahalı bir spor olduğunu anacak federasyonla birlikte çalışıp bu sporu geliştirebileceklerini kaydetti.

Binicilik Federasyonu Başkanı Bora da Özgürgün'e nezaket ziyaretinde bulunduğunu dile getirerek, binicilik sporunun önemine işaret etti.

Biniciliğin çocuklar için terapi ve özgüven geliştirme açısından da önemine işaret eden Bora, çocukların sağlıklı gelişmesi açısından bu spora ayrı bir önem verilmesi gerekliliğini vurguladı.

Bora, KKTC'de bu spora önem verilmesi gerektiğini, bazı tesisleri gezme fırsatı bulduğunu ve çok eksiklikler gördüğünü belirterek, binicilik sporunun geliştirilmesi için federasyon olarak tecrübelerini aktaracaklarını ifade etti. Bora, hükümetin de bu alana destek vermesini ve canlılık kazandırmasını istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Özgürgün Bülent Bora Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title