Haberler

KKTC Açıklarındaki Kaçak Göçmenleri Kurtarma Operasyonu

Güncelleme:

KKTC açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan "Haj Zaher" isimli ticari geminin arıza yapması üzerine gerçekleştirilen kurtarma operasyonunun görüntüler basınla paylaşıldı.

KKTC açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan "Haj Zaher" isimli ticari geminin arıza yapması üzerine gerçekleştirilen kurtarma operasyonunun Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı kurtarma ekipleri tarafından çekilen görüntüler basınla paylaşıldı. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'ndan dağıtılan görüntülere göre, operasyon anı saniye saniye kaydedildi.

Görüntülerde sahil güvenlik ekipleri, kurtarma botuyla yanaştıkları gemiye kontrollü şekilde çıkarak, kaçak göçmenleri sakinleştirmeye çalışıyor.Gemide teknik incelemelerde bulunan ekipler, özel bir kabinde hamile bir kadını fark ediyor. Elinde süt şişesiyle tedirgin olan babaya korkmamaları gerektiğini söyleyen görevliler, hamile kadının yanına giderek ihtiyacının olup olmadığını soruyor. Görevliler ayrıca, kadının ellerine kolonya dökerek sakinleştirmeye çalışıyor. Güvertede bekleyen çok sayıda göçmenin bir an önce gemiden sahil güvenlik botuna inebilmek için görevlilere zor anlar yaşattığı görülüyor. Bunun üzerine ekipler, tercüman aracılığıyla kaçak göçmenlere işlerin daha hızlı yürütülebilmesi için panik yapmaması gerektiğini iletiyor.

Görüntülerin sonunda ise "Haj Zaher" isimli geminin yedekleme işlemlerinin TCSG Umut adlı sahil güvenlik arama kurtarma gemisinin kontrolünde yapıldığı belirtildi.

"Haj Zaher" isimli ticari geminin KKTC açıklarında arıza yapması üzerine 22 Kasım'da Türkiye ve KKTC Sahil Güvenlik ekipleri kurtarma operasyonu başlatmış, gemi yedekleme yöntemiyle Girne Limanı'na çekilmişti. Kaçak göçmenler ise sağlık kontrollerinin ardından Mersin'e getirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haj Zaher Akdeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title