Haberler

KKTC 2. Cumhurbaşkanı Talat, Manisa'da

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Manisa'nın Akhisar ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Akhisar Genç İşadamları Derneği'nin (AKGİAD) davetlisi olarak konferans vermek üzere eşi Oya Talat ile Akhisar'a gelen Mehmet Ali Talat, burada Kaymakam Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı ile Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat'ı ziyaret etti.

Ziyaretlerinin ardından Akhisar Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir zeytin işleme fabrikasında incelemelerde bulunan Talat, yetkililerden bilgi aldı.

-Zeytincilik sektörüne hayran kaldı

Talat, ziyaret ve incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle zeytin işleme fabrikasında yaptığı incelemelerde Kıbrıs'ta da üretimi yapılan zeytinin değerlendirilmesinde Akhisar'ın yenilikler peşinde olduğunu gördüğünü söyledi.

Fabrika incelemesinde deneme üretimi yapılan "zeytin çikolatasını" tatma imkanı bulduğunu dile getiren Talat, "İyi bir çalışma, ben sanıyorum ki, bundan sonra bu bölgenin çok kıymetli ürünü, çok daha güzel piyasaya sunulacak hale getirilecektir" dedi.

Talat, Kıbrıs'ta da zeytin yetiştirildiğini ama bu ürünün genel olarak sadece yağlık olarak değerlendirildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Özellikle sofralık zeytin açısından Kıbrıs biraz daha zayıf. Bizde daha ziyade yağ ağırlığı var. Kıbrıs'ta zeytin üretimi açısından sanayileşmiş değil. Burada salamura, yeşil, siyah zeytin işlemesini teknik düzeyi çok yüksek bir şekilde izlemiş olduk. Kıbrıslı olduğum halde ben işin bu kısmını bilmiyordum." - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Oya Talat Akhisar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title