Haberler

Kkdgc Başkanı Daşdelen'den Azerbaycan Kars Başkonsolosu Guliyev'e Ziyaret

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen ve yönetimi Kars’a yeni atanan Azerbaycan’ın Başkonsolosu Nuri Guliyev’i ziyaret etti.

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen ve yönetimi Kars'a yeni atanan Azerbaycan'ın Başkonsolosu Nuri Guliyev'i ziyaret etti.

Başkonsolosluktaki kabulde, Daşdelen, Guliyev'e yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

Azerbaycan'ın Türkiye ile birlikte bölgede en mühim küresel enerji ve nakliyat projelerinin iştirakçisi ve teşebbüsçüsü olduğunu belirten Daşdelen, "Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinde Kars'ın çok önemli yeri vardır. Artık Kars, Türkiye- Azerbaycan dostluğunun ve kardeşliğinin sergilendiği merkez olmuştur. Kars şehri Türkiye- Azerbaycan kardeşliğinin simgesi haline gelmiştir. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik ve kültürel işbirliği her geçen gün artmıştır. Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol hattı, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP), Bakü-Tiflis-Erzurum doğalgaz hattı ve yapımı tamamlanacak olan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi iki ülkenin ilişkilerini daha da pekiştirecek ve bundan Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır faydalanacaktır. Ayrıca Kars-Iğdır-Nahçıvan demiryolu projesi hayata geçiyor" diye konuştu.

Daşdelen, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi hayata geçirildiğinde Avrupa'dan Çin'e demiryoluyla kesintisiz yük taşınması mümkün hale gelecek ve orta vadede yıllık 3 milyon ton yük taşınması hedeflenmektedir" dedi.

Başkonsolos Guliyev'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin daha da gelişmesine Kars'tan katkı sunacaklarını söyledi.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki, sosyal, kültürel ekonomik faaliyetleri artırmak için çalışacaklarını ifade eden Guliyev, "İki devletin bir milleti olan Türkiye ve Azerbaycan halkını daha da yakınlaştırmak, stratejik öneme sahip, bütün dünyanın yakından takip ettiği Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi, Türkiye ve Azerbaycan'ın bugüne kadar başarı ile yürüttükleri projelerin enerji alanındaki en önemli temsilcilerinden biri olan Trans-Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi ve daha nice önemli projelerin takipçisi olarak diplomatik anlamda elimizden gelen bütün katkıyı sunmaya azami özen göstereceğiz" şeklinde konuştu.

KKDGC Başkanı Daşdelen, daha sonra Başkonsolos Guliyev ile bir süre sohbet etti. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Azerbaycan Bakü Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title