Haberler

KKA Yönetim Kurulu Şanlıurfa'da Toplandı

Güncelleme:

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Şanlıurfa'da düzenlendi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar'ın katılımıyla Şanlıurfa'da yapıldı. Toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adına da Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Dairesi Başkanı Necati Pirinçcioğlu katıldı.

Toplantıda; Aralık ayında gerçekleştirilen faaliyetler ele alındı. Toplantı ile ilgili olarak Ajans Yönetim Kurulu Başkanlığınca şu açıklama yapıldı.

Güdümlü Proje Desteği İle Şanlıurfa Tekstilde Marka Şehir Olacak!

"Ülkemiz pamuk üretiminin tek başına yarıya yakınını karşılayan ve önümüzdeki dönemde sulama olanaklarının artması ve yapılan Ar-Ge çalışmaları sayesinde verim ve kalitede stratejik bir konuma gelecek olan Şanlıurfa ilinin bu potansiyelini fırsata çevirmek amacıyla 22 Mayıs 2015 tarihinde Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi içerisinde hazır giyim imalatçıları için ayrılmak üzere Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nin (HOSAB) temelleri Bakanımız Sayın Faruk Çelik tarafından atıldı. Söz konusu adanın daha işler ve verimli bir şekilde çalışmalarını sürdürebilmesi adına firmaların ortak sorunlarının çözülmesi için üniteler barındıracak, bölgeyi diğer bölgelerde üretim yapan işletmeler için cazibe merkezi kılacak bir merkezin kurulması ve işlerlik kazandırılmasına yönelik talep Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nün öncülüğünde, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından Ajansımıza iletilmiştir.

Hazır Giyim OSB desteklenmesine karar verildi

Bölgeyi kaliteli ve etik kurallara uygun üretim yapan sektör firmaları için bir cazibe merkezine çevirme misyonu ile hazırlanan Hazırgiyim Organize Sanayi Bölgesi Küme Koordinasyon Merkezi projesinin Ajansımızca Güdümlü Proje olarak desteklenmesine karar verilmiştir. Kurulacak olan merkez, firmaların, işlerini daha kaliteli, hızlı ve standartlara uygun bir biçimde yapmaları için gerekli olan; Ortak Eğitim ve Danışmanlık, Ortak Bakım Onarım, Ortak Tedarik ve Ortak Sosyal İmkânlarla ilgili ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

4 Milyon TL destek

Söz konusu projenin başvuru sahibi Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, proje ortakları İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'dır. Projenin toplam bütçesi 5.306.854,61 TL olup Ajans, proje bedelinin % 75'ine tekabül eden 3.980.140,95 TL destek verecektir. Proje süresi 24 aydır. Projenin Şanlıurfa ili başta olmak üzere ülkemize hayırlı olmasını dileriz"

Toplantıda ayrıca Diyarbakır Lojistik Merkez hazırlık çalışmaları, iki aylık program ilerleme raporları, 2016 yılı bütçesinin kesinleştirilmesi ve Ajans insan kaynakları politikasına ilişkin gündemler görüşüldü.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Diyarbakır Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title