Haberler

Kızların Kavgası "Tatlıya" Bağlandı

Bursa'da, okul çıkışında tartaklanan 14 yaşındaki kızın ailesi, yaşları 14-16 arasında değişen 5 kızın ailesiyle adliyede uzlaştı.

Uzlaştırıcının gözetiminde mağdur genç kızın ailesinin talebi üzerine, diğer aileler 15 Temmuz şehitleri hayrına adliye önünde lokma tatlısı dağıttı.

Merkez Yıldırım ilçesi Duaçınarı Metro İstasyonu yakınında, 21 Eylül 2016'da A.E. (16), E.A. (14), S.N.Ç. (16), S.A. (15) ve S.Ç. (16), okuldan çıkıp evine giden S.G'yi (14) takip edip, yolunu kesti.

Bir süre alıkonulan ve tartaklanan S.G'nin ailesi, olayı yargıya taşıdı.

"Basit yaralama" suçundan haklarında işlem yapılan şüphelilerin dosyası cumhuriyet savcısı tarafından, uzlaştırmacı Sibel Ekren'e gönderildi. Ailelerle tek tek görüşen Ekren, uzlaştırma konusunda aileleri bilgilendirdi.

Mağdur S.G'nin ailesi, 15 Temmuz şehitleri adına lokma dağıtılmasını istedi. Diğer ailelerin kabul etmesi üzerine, 25 kilo hamurdan yaklaşık 500 kişilik lokma hazırlandı. Lokma, Bursa Adliyesi önünde vatandaşlara dağıtıldı.

Aileler durumdan memnun

Mağdur kızın babası Ayhan G, kızının okul çıkışında 5 kız tarafından yaklaşık 15 dakika alıkonulduğunu hatırlattı.

Ayhan G, bunun üzerine polise başvurduklarını ve onların yönlendirmesiyle konunun adliyeye taşındığını belirterek, "Buradan da uzlaştırma istediler. Sibel hanımın uzlaştırma konusunda katkısı büyük oldu. Diğer çocukların sicili bozulmasın diye bu durumu kabul ettik. '15 Temmuz şehitleri anısına lokma dağıtalım' dedik. Onlar da olumlu yaklaştı. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdik. Çocukların yaşları da çok küçük." diye konuştu.

Şüpheli A.E'nin babası Hasan E. de "Çocuğumu bir daha böyle bir olay yapmaması için ikna ettim. Bundan sonra bir daha yapmayacak. Bugün de 15 Temmuz şehitleri adına lokma dağıtılıyor. Uzlaşma uygulaması çok güzel. Sibel hanım bize yardımcı oldu. Çocuklarımız sicil almaktan kurtuldu." dedi.

Diğer şüphelinin babası Mustafa Ç. de okul çıkışı çocukların aralarında münakaşa geçtiğini belirterek, "3-4 arkadaş toplaşıp gitmişler. Ayhan beyin kızını korkutmuşlar. Benim kızım yapmadığını söyledi. Bundan sonra olmayacağının sözünü verdi. Hep beraber uzlaşıp, olayı kapattık. 15 Temmuz şehitler anısına daha önce lokmayı dağıtacaktık ama bugüne kaldı. Allah kabul etsin." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Eylül Politika Güncel Haberler

title