Haberler

Kızların Çalışmasına Engel Olan Baba ve Oğluna 4 Yıl Hapis

Güncelleme:

Batman'da bir aile fertleri arasında yaşanan 'Kızlar çalışmasın' kavgası mahkemede sonuçlandı.

Evin kadınları erkekleri mahkemeye verince, baba-oğul kızların çalışmamasına direndiği ve şiddet uyguladığı gerekçesiyle cezaevine konuldu.

Batman'da Petrol Mahallesi'nde ikamet eden Bingöl ailesi, 2008 yılından bu yana evde ‘kızların çalışıp-çalışmaması’ nedeniyle aile içi sorun yaşamaya başladı. İşsiz baba M. Sait Bingöl ve oğlu Ercan Bingöl evdeki kızların çalışmaması için uzun süre direndi. Anne Nesihat Bingöl ile Erdem, Elvan ve Melek Bingöl adlı kızlar babalarına ve erkek kardeşlerine çalışmak istediklerini belirttikleri, baba ve erkek kardeşin de buna karşı çıkması nedeniyle anne ve 3 kız karakola başvurdu. 5 kez karakolluk olan Bingöl ailesi reisi Baba M. Sait Bingöl ile oğlu Ercan Bingöl cezaevine gönderildi. Anne ve kızlarına baskı yaptıkları iddia edilen baba ve oğluna 4 yıl 2 ay hapis cezası verildiği belirtildi.

KIZLAR PİŞMAN OLDU “BABAMIZI GERİ İSTİYORUZ”

Babaları ve erkek kardeşleri Van Cezaevi'ne 25 gün önce gönderilen kızlar, pişman olduklarını beyan ederek babalarını ve erkek kardeşlerini geri istediklerini kaydetti. Aile fertlerinden Erdem Bingöl, "Babam sürekli bize 'çalışmayın' diyordu. Bizler de eve katkı sunmak amacıyla çalışmak istiyorduk. Babam ve erkek kardeşim karşı çıkınca sürekli sorunlar yaşıyorduk. 5 kez bu tartışmalar adli boyutlara ulaştı. Babam ve kardeşim cezaevine girince işin ciddiyetini anladık ve şikayetimizi geri çektik ama açılan kamu davası nedeniyle babam ve kardeşim cezaevine gönderildi. Buradan tüm yetkililere çağrımız şudur, babamızı geri istiyoruz. Onlar cezaevine girince çok zor günler yaşıyoruz” dedi.

MEHMET ŞÜKRÜ YILDIRIM-ŞEHMUS USTABAŞI

BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bingöl Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title