Haberler

"Kızlar Okumaz" Diyenlere İnat Azmin Adı Oldu

Güncelleme:

Konya'da, "kızlar okumaz" diyenlere inat 13 yıl sonra eğitim hayatına başlayan Ayşe Demir, ortaokulu ve liseyi dışarıdan bitirdi, burslu kazandığı üniversitede yüksek lisans yapıyor.

Konya'da, "kızlar okumaz" denilmesine kızdığı için ilkokulu bitirdikten 13 yıl sonra eğitim hayatına yeniden başlayan Ayşe Demir (38), ortaokulu ve liseyi dışarıdan bitirerek burslu kazandığı üniversitede yüksek lisans yapıyor.

"KIZLAR OKUMAZ" DEYİP GÖNDERMEDİLER

Fadime (66) ile Mehmet Ali Demir (69), üç çocuklarından Ayşe'yi, çevre baskısı nedeniyle "kızlar okumaz" diyerek ilkokuldan sonra okula göndermedi.

13 YIL SONRA EĞİTİM HAYATINI BAŞLADI

İki erkek kardeşi üniversite mezunu olan Ayşe Demir, 13 yıl aradan sonra 24 yaşında eğitim hayatına kaldığı yerden yeniden başladı. Ortaokulu ve liseyi dışarıdan bitirerek bir üniversitenin Türkçe öğretmenliği bölümünü burslu kazanan Demir, buradan başarılı şekilde mezun oldu.

YÜKSEL LİSANS YAPIYOR

Demir, aynı üniversitede Sosyal Bilimler Fakültesi Türkçe Öğretim Programında yüksek lisans yapıyor.

SABAHA KADAR KİTAPLARINI SEYRETTİ

AA muhabirine başarısını anlatan Demir, ilkokul öğretmeninin henüz ikinci sınıftayken babasına, "Bu kız çok başarısız. Bir şey bilmiyor." dediğini ve o yıl sınıf tekrarı yaptığını söyledi.

İlkokulu bitirdikten sonra kız çocuğu olduğu için okuldan alındığını ifade eden Demir, sokakta elinde kitapla dolaşan öğrencileri gördüğünde onlar gözden kaybolana kadar hayran şekilde izlediğini vurguladı.

"Okula başladığım ilk gün kitaplarımı görünce o kadar çok sevindim ki... O günü unutmuyorum. Sabaha kadar kitaplarımı seyrettim." diyen Demir, ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdiğini kaydetti.

"AZMİN ZAFERİ" OLARAK ADLANDIRILIYOR

Ailesinin Konya dışında bir üniversite istememesi üzerine kentteki bir üniversitenin Türkçe öğretmenliği bölümünü burslu kazandığını aktaran Demir, şöyle devam etti:

"Çok zor şartlarda üniversiteye gidip geldim. Dört saatim yolda geçiyordu ama her şeye rağmen başarıyla üniversiteyi bitirdim. Şimdi yüksek lisans yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bir ay ücretli öğretmenlik bile yaptım. İdealim iyi bir öğretmen olabilmek. Başarı öykülerinin altında mutlaka bir nedenin olduğunu gördüm. Benimki de kız çocuklarının okutulmaması düşüncesi oldu. Ailem sonradan destek vermese başaramazdım. Okumak benim için bir tutku, bir aşktı. İstediğimi elde edememenin verdiği sıkıntı beni buralara taşıdı. Bana 'Bu yaştan sonra ne olacaksın? Boşuna okuyor, çabalıyorsun. Boş işlerle uğraşma' diyenler şimdi yaptıklarımı 'azmin zaferi' olarak adlandırıyor."

Demir, hedefe yönelmenin çok önemli olduğunu, şimdi herkesin "yapamaz" dediği şeyleri başarmanın sevincini yaşadığını bildirdi.

"EN İYİ YATIRIM İNSANADIR"

Baba Mehmet Ali Demir de zamanında "kız çocukları okursa iyi olmaz" gibi söylemlerden etkilendiğini dile getirdi.

Zamanında yaptıkları hatayı sonradan da olsa kızlarının gayretiyle düzeltme fırsatı bulduklarını anlatan Demir, "Çok gururlanıyor, seviniyoruz. En iyi yatırım insanadır. Dünyalar senin olsa hepsi boş. İnsana yatırım hiçbir zaman zayi olmaz. Karanlık ile aydınlık bir olmaz. Okuyan her zaman aydınlıktır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ali Demir Ayşe Demir Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (29)

HH:

Bu aptal dedelerimiz niye müslüman oldularki?

7
13
yanıtYanıtla
HH:

Eee, gene yobazlık içinde yaşacağim.

yanıt2
yanıt1
TURBAN GERILICIGIN SIMGESIDIR:

Geri kafali okusan ne olur okumasan ne olur

2
18
yanıtYanıtla
ay:

kızlar okumaz diye kız çocuklarını okula göndermezler sonra da karılarına kızlarına bakmaları için kadın doktor isterler.

14
1
yanıtYanıtla
gulay:

Allah bu gibi kizlarimizi bahtiyar eylesin darisi tum kizlarimiza Allah cc zaten okuyun der ilim kisiyi ve ulkeyi kalkindirir.

11
1
yanıtYanıtla
kara ali:

TIPINEDE BIR CEKI DÜZEN OLSA iNSANA BENZIYECEKTI

0
12
yanıtYanıtla
hvres:

senin tipin çok iyi herhalde beyinsiz

yanıt5
yanıt1
vanlı:

konya işide canlı bonba yitiştıriyor helal olsun bu kıza nasıl içinde sıyırmış kendını

6
5
yanıtYanıtla
turban gericiligin simgesidir rumuzluya:

Eger bir insan cumhuriyetciyse inanca , giyime karismaz laf atmaz ama eger ortaligi karistirmak icin soz soyluyorsa o daha cok gericidir.

yanıt7
yanıt2
İMAMMIŞŞŞŞŞŞŞ:

İYİ İYİ BUNDAN SONRA sevda kuşun kanadıyla FAYDALI OLURMUŞ AZİZ NESİNLİK MAHLUKATLARA

2
8
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title