Haberler

Kızlar İsteklerini, 'Dilek Kutusu'na Atacak

Güncelleme:

Turizm ve Otelcilik Anadolu Lisesi, "Kız çocuklarımız eğitim hayatına geri dönüyor" sloganı ile başlattığı proje kapsamında muhtarlarla ikinci bir toplandı.

Diyarbakır Turizm ve Otelcilik Anadolu Lisesi, kız çocuklarının okula devam oranının artırılması için bir süre önce, "Kız çocuklarımız eğitim hayatına geri dönüyor" sloganı ile başlattığı proje kapsamında dün muhtarlarla ikinci bir toplantı gerçekleştirdi. İlk toplantının aksine somut çalışmalara imza atılması kararı verilirken, ilk somut adımda isteklerini rahat bir biçimde ifade edemedikleri değerlendirilen kız çocuklarının isteklerini rahat biçimde yapmalarına fırsat verecek 'Dilek Kutularının köylere ve muhtarlıklara asılması kararı alındı.


Bir otelde muhtarlarla yapılan yemekli toplantıda okul idarecileri hazır bulundu. Okul yetkilileri, projeyi anlatmadan önce muhtarlara okullarının öz geçmişini anlattı. Daha sonra proje hakkında muhtarları bilgilendirildi.

Kadın Muhtar'dan Projeye Destek!

Diyarbakır'da tek ve ilk kadın muhtar olan Bağlar İlçesi Muradiye Mahalle Muhtarı Dilek Demir de, söz alarak söz konusu projeyi desteklediklerini belirterek, "Bu konuda en iyi örnek benim. Babam beni küçük yaşta tanımadığım bir adamla evlendirdi. 20 yıl sonra boşandım ve şu an ayaklarımın üstünde durabiliyor. Çocuklarımı da kendim okutuyorum. Ama okumanın yaşı yok. Şu an dışarıdan Liseyi okuyorum. Ben bu projeyi destekliyor ve katkı sunmak için elimden geleni yapacağım. Gerekirse ailelere gidip onlarla tek tek konuşacağım ve onların çocuklarını yeniden okula göndermeleri konusunda ikna etmeye çalışacağım" dedi.

"Dilek Kutusu Asılacak"

Daha sonra söz alan diğer mahalle muhtarları, köylerde yaşayan kız çocukların okuma istemeleri durumunda yaşanacak ulaşım sorununun da giderilmesi gerektiğini kaydettiler. Muhtarlar, kız çocuklarının dertlerini daha iyi anlatabilmeleri için köylere ve muhtarlıklara 'Dilek kutusu' asılması için talepte bulundular. Okul yöneticileri talebe olumlu yanıt vererek kapmayanın derhal başlatılması için çalışmalara başladılar.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title