Haberler

Kızının Karaciğeriyle Hayata Tutundu

Şanlıurfa'da, 6 yıldır karaciğer rahatsızlığı bulunan 36 yaşındaki Emine Başıbeyaz, 19 yaşındaki kızı Melike'den nakledilen karaciğerle hayata tutundu.

Şanlıurfa'da, 6 yıldır karaciğer rahatsızlığı bulunan 36 yaşındaki Emine Başıbeyaz, 19 yaşındaki kızı Melike'den nakledilen karaciğerle hayata tutundu. 6 yıldır karaciğer yetmezliği tedavisi gören 6 çocuk annesi Emine Başıbeyaz'a son olarak Harran Üniversitesi Karaciğer Nakli Merkezi'ne başvurdu. Doktorların nakil için uygun karaciğer beklediği kadının sağlık durumunun giderek kötüleşmesi üzerine kızı Melike Başıbeyaz, annesine karaciğerini vermek için doktora başvurdu. Yapılan tetkikler sonunda dokunun uygun olduğu saptandı ve nakil kararı alındı. İLK NAKİL AMELİYATI

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Karaciğer Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Abdullah Özgönül başkanlığında oluşturulan 12 kişilik ekip, 16 saat süren operasyonla Melike Başıbeyaz'ın karaciğerinin yüzde 50'si annesine nakletti. Aynı zamanda hastanede yapılan ilk ameliyat olma özelliğini taşıyan nakil operasyonunun başarılı geçtiği ve anne ile kızının sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ilk kez yapılan ve başarılı geçen ameliyat sonrası operasyonu yapan ekibi ziyaret ederek kutlayan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, ilerleyen günlerde başarılı nakil operasyonlara imza atarak insanlara şifa dağıtmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Harran Üniversitesi Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title