Haberler

Kızım Olmadan Asla Mücadelesi

Güncelleme:

Antalya'da, üç aydır kızından haber alamayan gözü yaşlı anne, Emine Erdoğan'dan yardım istedi.

Antalya'da, üç aydır kızından haber alamayan ve fuhuş batağına düşmüş olabileceğinden endişelenen 41 yaşındaki bir anne, kızının bulunması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den yardım istedi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan Durmuş ve Gülperi K çifti, iki çocuklarından biri olan 15 yaşındaki kızları Rabia K'dan 3 aydır haber alamıyor. İddiaya göre, akrabaları olan bir camcıda çalışan Y.K (27) evlerine sık sık girip çıktığı Durmuş K'nın

o dönem 13 yaşında olan kızı Rabia'ya yakınlık duymaya başladı. Olaydan haberdar olan Rabia'nın ailesi birlikteliğe karşı çıktı. Aile, kızlarının Y.K. ile irtibatını kesmesi için başka bir okula kaydını yaptırdı. Rabia, ilköğretim okulunu bitirince ailesi onu yatılı olarak Burdur'da bir liseye gönderdi. Ailenin bu çabası da ilişkiye engel olamadı. Yasin K ile Rabia görüşmeye devam etti. Okul yönetimi aileye Rabia'nın derslerinin kötü olduğunu haber verdi. Aile bu gelişme üzerine savcılığa Yasin K hakkında Rabia'nın okumasını engellediği cinsel istismarda bulunduğu şikayetiyle suç duyurusunda bulundu.

Lise 1. sınıfın son döneminde 'komşuya gidiyorum' diyerek evden ayrılan Rabia, bir daha eve dönmedi. Daha sonra kızını Şanlıurfa'da görevli bir yakınının yanında bulan baba, kaçırılan kızının cinsel istismara maruz kalmış olabileceğini düşünerek doktordan rapor almak istedi. Babanın ifadesine göre bunu duyan Rabia, 155 polis imdat hattını arayıp 'Yetişin ailem bana şiddet uyguluyor' diye ihbarda bulundu. Eve gelen polisler Rabia'yı alıp Zübeyde Hanım Çocuk Sitesi'ne yerleştirdi. Aile rapor almak için doktor kontrolünün yurtta yapılmasını talep edince Rabia, bu defa yurttan kaçtı.

KIZIMIN BULUNMASINI İSTİYORUM

Üç aydır kızından haber alamayan 41 yaşındaki anne Gülperi K,

kızının bulunması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den yardım istedi. Kızının bulunması için çalmadığı kapının kalmadığını belirten anne Gülperi, şöyle konuştu: "Üç aydır kızımdan haber alamadım. Sesini soluğunu duyamadım. Okumak isteyen okumayı seven biriydi. Ben kızımdan haber almak istiyorum ben çocuğumu istiyorum ne yapmak istiyorlarsa bana yapsalar benim küçük kızımdan ne istiyorlar. Kadın hakları yok." Kızının kaçıranlar tarafından uyuşturucu madde bağımlısı yapıldığını iddia eden anne

Gülperi K, "Kızımı kaçıranların kendi çocukları yok mu?" diye feryat etti.

Devlet yetkililerinden yardım isteyen Gülperi K, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devlet bize neden yardım etmiyor. Kızımı yurda yerleştirdiklerinde kızımla konuştum. Bana 'ben sizi şikayet etmedim onlar şikayet etmişlerdir ben sizsiz duramıyorum' dedi. Biz evlatlarımızı fuhuş çetesine mi düşsün diye yerleştirdik. Bütün annelere sesleniyorum yavrumu bulun bana."

Üç aydır kendi çabalarıyla kızını aradığını belirten baba Durmuş K da, şöyle konuştu: "kızım cinsel istismar edildiği için Cumhuriyet savcılığına şikayette bulundum. Ancak, torba yasayla birlikte, 15 yaşını dolduran çocuğun cinsel istirmara uğrasa veya cinsel istismar yapılsa kendi rızası olması ve şikayette bulunmaması sebebiyle kurumların bir şey yapamayacağını öğrendim. Kızım 3 aydır ortada yok. Nasıl şikayetçi olsun." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Fatma Şahin Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title