Haberler

Kızıltepeli Çiftçilere Bilgilendirme Toplantısı

Kızıltepe İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, buğday yetiştiriciliği konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kızıltepe İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, buğday yetiştiriciliği konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Akyazı Mahallesi Taziye Evinde, Buğday mahsulünün gübrelenmesi, hastalık ve zararları hakkında teknik elamanlar tarafından sinevizyon gösterimi eşliğinde çiftçiler bilgilendirildi.

Kızıltepe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nevaf Kalkan, buğday yetiştiriciliğinde yapılan yanlışlıklar hakkında çiftçilere hem görüntülü hem de teorik olarak bilgilendirmelerde bulunduğunu belirtti.

Kızıltepe çiftçilerinin buğdayda aşırı olarak kullandıkları tohum, gübre ve sulama konularını ele aldıklarını ifade eden Kalkan, şöyle dedi:

"Çiftçilerimizi bilgilendirmeye yönelik toplantılarımızı ayda bir başka bir mahallede yapacağız. Toplantılarımızı, dönemde yetiştirilen ürüne göre yapmayı düşünüyoruz. Bu yaptığımız toplantı Kızıltepe'de ilktir. Şu an buğday mahsulünün gübrelenmesi, hastalık ve zararları hakkında teknik elaman arkadaşlarımız bilgi sundu. Çiftçilerimizin ise, bu konuda sorun veya şikayetleri varsa cevaplandırmaya çalışacağız."

Kaynak: AA / Yerel

Kızıltepe Akyazı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title