Haberler

Kızıltepe İstiklal Ortaokulu '5 Bin Kitap' Hedefine Yürüyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan İstiklal Ortaokulu'nda 2013 Aralık ayında Kültür ve Edebiyat Kulübü bünyesinde, ‘Biraz Daha Kitap’ sloganıyla başlatılan '5 bin kitaplı kütüphane' oluşturma kampanyasında hedefe yaklaşıldığı belirtildi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan İstiklal Ortaokulu'nda 2013 Aralık ayında Kültür ve Edebiyat Kulübü bünyesinde, 'Biraz Daha Kitap' sloganıyla başlatılan '5 bin kitaplı kütüphane' oluşturma kampanyasında hedefe yaklaşıldığı belirtildi.

Kültür ve Edebiyat Kulübü öğretmeni Yazar Metin Aydın'ın girişimleri sonucu, Kızıltepe'deki iş adamları ve eğitimciler aracılığıyla kütüphane için kitap rafları, masa ve sandalyeler tahsis edildi. Yapılan haberler üzerine Türkiye'nin birçok yerindeki kitapseverler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, belediyeler ve diğer kamu kuruluşlarından okul kütüphanesine yapılan kitap bağışlarıyla bir ay içinde toplam 2 bin 500 ulaştırıldı. Kültür ve Edebiyat Kulübü Öğretmeni Metin Aydın, Okul Müdürü Mehmet Fatih Karaboğa'nın desteğiyle başlatılan kampanyanın öğretmenlere, öğrencilere ve ailelerine tatlı bir heyecan getirdiğini söyledi. Aydın "Öğrenciler boş zamanlarında kütüphane için kitap topluyor. Bu kampanyamız sonucunda beş bin kitap toplayarak Mardin merkez ve ilçelerinde bir okulda kitap sayısı bakımından en büyük kütüphane olacağız. Ama şu an itibariyle, 5 bin kitap hedefine ulaşmamız için kitap dostlarından destek bekliyoruz" dedi.

Okul Müdürü Mehmet Fatih Karaboğa, kütüphanenin yakın zamanda faaliyete geçmesiyle birlikte öğrencilerin kitap okuyabildikleri, ödevlerini yapabildikleri ve okul çevresindeki mahalle sakinlerinin de yararlanabilecekleri bir kütüphane oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Kütüphane Koordinatörü Türkçe Öğretmeni Mehmet Emin Yıldız ise, bu güzel girişimlerinin diğer okullara da olumlu yansımasını temenni ettiklerini söyledi. Yıldız, "Okul kütüphanemiz sadece bizim okulun değil, Kızıltepe'deki tüm okulların öğrencilerine de hizmet verecektir, çünkü kütüphanemiz 5 bin kitaba ulaştığında çok farklı kaynak kitaplara ve okuma kitaplarına sahip olacağız" şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Aydın Kızıltepe Türkiye Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title