Haberler

Kızıltepe - Hastalıktan Telef Olan Koyunları İçin Çare Arıyorlar

Hastalıktan telef olan koyunları için çare arıyorlarMardin'in Kızıltepe ilçesi Gürmeşe köyünde son 15 gün içerisinde yaklaşık 250 koyun hastalıktan telef olurken, köylüler hastalıktan telef olan koyunları için çare arıyor.

Hastalıktan telef olan koyunları için çare arıyorlar

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Gürmeşe köyünde son 15 gün içerisinde yaklaşık 250 koyun hastalıktan telef olurken, köylüler hastalıktan telef olan koyunları için çare arıyor.

Kızıltepe ilçesine bağlı Gürmeşe köyünde son 15 gün içerisinde yaklaşık 250 koyun, belirlenemeyen bir hastalık yüzünden peş peşe telef oldu. Köylüler, yaşanan durumdan Tarım ilçe müdürlüğü yetkililerini haberdar ederken, köye gelen yetkililer telef olan hayvanlardan numuneler aldı. Yetkililer, numuneleri Ankara'daki laboratuvara göndereceklerini belirtirken, çaresiz kalan köylüler yaşanan teleflere çare bulunmasını istiyor. Köy sakini Mahmut Kesen, yaşanan olayın son son 15 gün içerisinde yaşandığını belirterek, "İlçe tarıma gittiler veteriner getirdiler, her gelen giden bir çuval ilaç verdi. Ama, bu hastalığın önü alınamadı. Tedavi amaçlı kullanılan ilaçların bu hayvanları zehirlenmiş olabileceği söylendi. Daha sonra Mardin il Tarım müdürlüğünden yetkililer geldi ve numune alarak Ankara'ya göndereceklerini söylediler" dedi.

Kesen, söz konusu hastalığın Türkiye genelinde olan bir hastalık mı, yoksa sadece köylerinde çıkan bir hastalık olduğunu bilmediklerini ve Ankara'ya gönderilen numunelerin sonuçlarını beklediklerini ifade ederek, "Şimdiye keder köy genelinde aşağı yukarı 250 hayvan telef olmuş. Bakıyorsun hiç hastalık yok, ertesi gün bakıyorsun koyun hiç yürüyemiyor işte dişleri titriyor. Ateşleri yükseliyor, kendiliğinden durup ölüyor. Köyün geçim kaynağı sadece hayvancılıktır. Bizim tek derdimiz, doğru dürüst devlet gelsin bu hastalığı araştırsın buna bir çözüm bulsun" dedi. Kemal Malgir adlı köylü ise, "Bizim hayvanlar telef oldu. Hastalığı bilmiyoruz, neden öldüklerini halen öğrenmiş değiliz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızıltepe Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title