Haberler

Kızıltepe'de Yetim Ailelerine İftar

Kızıltepe Kaymakamlığı, Samimi-yet Projesi kapsamında babası vefat etmiş çocukların ailelerine iftar yemeği verdi.

Kızıltepe Kaymakamlığı, Samimi-yet Projesi kapsamında babası vefat etmiş çocukların ailelerine iftar yemeği verdi.

Bir düğün salonunda verilen iftarda konuşan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Ramazan ayını idrak etmenin derin süruru içerisinde herkesi selamladıklarını belirterek samimiyet ailesi olarak bir aşiret olduklarını söyledi.

Samimi-yet Projesinin, Sosyal içerikli koruyucu bir destek programı kapsamında eşi vefat etmiş ve 0-18 yaş arası çocukları ile anne ve babasını kaybetmiş aynı yaş kategorisindeki çocukları kapsadığını belirten Ermiş, şöyle konuştu:

"Proje ile olumsuz etkilerin azalmasını hedefledik. Proje kapsamında her alanda bu ailelerimize, çocuklarımıza destek olmaya çalıştık. 387 aileye ulaşılmış ve toplam 879 kişi proje kapsamına dahil edilmiştir. Proje, hayırseverlerin ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfınca desteklenmektedir. Proje kapsamında bir çok tkinlik yapılmış, karne programı kapsamında 50 çocuğa tablet, 14 çocuğa bisiklet ve 304 çocuğa giyim eşyası sağlanmıştır. Üniversite öğrencilerine destek amacıyla, 8 öğrenciye aylık 200'er lira destek, 25 öğrenciye dönem başı 400'er lira destek verilmiştir. Ayrıca önümüzdeki temmuz ayında Kocaeli Sarısu kampında başarılı 50 öğrenciye tatil programı olacaktır. Programa desteği olan herkesi selamlıyorum teşekkür ediyorum."

Ermiş, konuşmanın ardından ailelere çeşitli hediyeler verdi.

İftar yemeğine, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları, babası vefat etmiş çocukların aileleri ve yetim çocuklar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Erdoğan Turan Kızıltepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title