Haberler

Kızıltepe'de Yaşanan İntiharlar

Kızıltepe ilçesinde Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, son zamanlarda yaşanan intihar vakalarına dikkat çekti.

Kızıltepe ilçesinde Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, son zamanlarda yaşanan intihar vakalarına dikkat çekti.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Şerif Öter, yaptığı açıklamada, son 4 ayda biri kadın 3'ü erkek olmak üzere 4 intihar vakasının yaşandığını, intihar vakalarını önlemek için toplum olarak önlem alınması gerektiğini belirtti.

İntihar davranışının önemli bir halk sağlığı sorunu olarak ele alınması gerektiğini kaydeden Öter, ülke genelinde intiharı önleme çalışmalarının yaygınlaştırılmasının önem taşıdığını bildirdi.

Eğitime önem verilmesi, bu konuda ailelere çok büyük görevler düştüğünü kaydeden Öter, "Dinimizi bilerek, anlayarak yaşarsak sorunların çoğu çözülmüş olur. Dinimizde insanların kendi veya başkasının hayatına kast etmesi yasaklanmıştır. Ateşli silah edinme yollarının kontrol altında tutulması, eczanelerden ilaç alımında sınırlama ve düzenlemeler getirilmesi gerekmektedir. Olaya geniş ve toplumsal bir açıdan bakılması gereklidir." dedi.

- MARDİN

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Şerif Kızıltepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title