Haberler

Kızıltepe'de "Madde Kullanımına Hayır" Konferansı

Kızıltepe'de, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ile Toplum Sağlığı Merkezi öncülüğünde okullarındaki rehber öğretmenlere yönelik "Madde kullanımına hayır" konferansı düzenlendi.

Kızıltepe'de, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ile Toplum Sağlığı Merkezi öncülüğünde okullarındaki rehber öğretmenlere yönelik "Madde kullanımına hayır" konferansı düzenlendi.

Konferansla, rehber öğretmenlerine verilen eğitimle okullardaki öğrenci ve öğrenci ailelerine daha hızlı ulaşılarak madde kullanımının önüne geçilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda slayt eşliğinde verilen konferansa Kızıltepe ilçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ejder Canbakış, Kızıltepe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir ve ilçedeki rehber öğretmenler katıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Suzan Şahin, özellikle lise öğrencilerine ve daha küçük yaştaki öğrencilerin rehber öğretmenlerine yönelik konferans yaptıklarını belirtti.

Konunun uyuşturucu olduğunu dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Özellikle ailelere ve çocuklara ulaşmak amacımız uyuşturucu kullanımını mümkün mertebe azaltıp özellikle tamamen bitirmektir. Rehber öğretmenlerle aile ve öğrencilere ulaşacağız. Onun için bilgilendirme psikolog tarafından yapılacaktır. Uyuşturucu küçük yaşlarda başlıyor. Özellikle sigara ile başlıyor, daha sonra uyuşturucuya, içki ve uyuşturucu ile ilişkili oluyor. Ailelerin bilinçlendirilmesi de çok önemli. Bu konuda da ayrı çalışmalarımız var. Ama öncelikle rehber öğretmenlerden ve okullardan başlıyoruz."

Konferans, Toplum Destekli Polislik adına Yücel Çelik ve Toplum Sağlığı Merkezi Psikolog Çağla Geyik sunumuyla sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Kızıltepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title