Haberler

Kızıltepe'de Engelliler İçin Toplantı Düzenlendi

Kızıltepe'de engelli vatandaşların kayıt altına alınması ve bazı haklardan yaralanmaları için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kızıltepe'de engelli vatandaşların kayıt altına alınması ve bazı haklardan yaralanmaları için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kızıltepe Hlk Eğitim Merkezinde, Kızıltepe Kaymakamlığının desteklediği ve Mardin İl Halk Sağlık Müdürlüğünün Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) kapsamında engellilere yönelik sosyoekonomik desteklerle ilgili sunum eşliğinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, engellilerle ilgili yapılan bilgilendirme toplantısını desteklediklerini, bu tür toplantıları önemsediklerini, Mardin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve toplantıya katılanlara teşekkür ettiğini söyledi.

Mardin Sağlık İl Müdürü Mehmet Derviş de, engelli vatandaş için bir araya geldiklerini, engelli guruplarının olduğunu ve bu engellilerin kayıt altında olmadığını belirtti.

Bunları kayıt altına almak istediklerini ifade eden Derviş, şöyle konuştu:

"Şu an ilimizde kaç engelli var bilmiyoruz. Onun için biz böyle bir proje gerçekleştirdik. İlimizde kaç engelli var, hangi kategorilere giriyor, engelliliğin sebebi nedir? En azından engelliliğe yol açan durumlarla savaşmamız için bilgi edinmiş oluruz. Hastaneye, vakıflara ve aile ve Sosyal PolitikalarMmüdürlüğüne başvuranların hepsini aldık. Şu an Mardin'de toplam 32 bin kayıtlı var. Bizim tahminimize göre 70 bin engelli var. Nüfusun yüzde 10'u engelli olduğunu tahmin ediyoruz. 70 bine tek tek ulaşmak istiyoruz. Böyle yaparsak onların ne durumda olduğunu görebileceğiz ve durumlarına göre yardımcı olacağız."

Mardin İl Proje Koordinatörü Şeyhmus Altınterin ise, TUİK verilerinin 2013 yılına göre Güneydoğu Anadolu'da engelli olma yüzde 9.8 nüfusla çarpıldığı zaman 70 binlere denk geldiğini kaydetti.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu çalıştay için bir proje hazırladıklarını dile getiren Altınterin, "Bu proje kapsamında İl ve tüm ilçelerimizin engelli verileri elimizde olsa, o zaman engellilere yönelik devletin tüm kurumlarında herhangi bir yatırım programında gerek devletin imkanları gerek hayırseverlerin imkanıyla engellerimiz kaymakamlık kapısına gelmeden o hizmeti almış olacaklardı" şeklinde konuştu.

Toplantıya, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Derviş Kızıltepe Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title