Haberler

Kızılırmak'ta Boğulan 2 Kuzen, Toprağa Verildi

Sivas'ta Aileleriyle Gittikleri Piknik Sırasında Balık Tutmak İçin Girdikleri Kızılırmak'ta Boğulan 2 Kuzen Toprağa Verildi

Sivas'ta aileleriyle gittikleri piknik sırasında balık tutmak için girdikleri Kızılırmak'ta boğulan 2 kuzen toprağa verildi.

Alınan bilgiye göre, aileleriyle birlikte gittikleri piknik sırasında ağ ile balık tutarken Kızılırmak'ın Kalın Tren İstasyonu Kum Ocakları bölümünde dün boğulan teyze çocukları Samet İnan (14) ve Resul Genç'in (17) cenazeleri, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Morgundaki otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi.

İnan ve Genç'in cenazesi, Ulu Cami'de kılınan namazın ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kuzenlerin aileleri, yakınları ve arkadaşları, cenaze namazı sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Cenaze namazına katılan Sivas Valisi Ali Kolat ve Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Genç ve İnan ailelerine baş sağlığı diledi.

Vali Kolat ile görüşen kuzenlerin dayısı Turan Teke, yeğenlerinin boğulduğu kum ocakları bölgesinde, ırmaktan kum alındığına dair herhangi bir uyarı levhasının bulunmadığını belirterek, suçluların cezalandırılmasını istedi.

İki yeğenini kaybettiğini, acılarının büyük olduğunu ifade eden Teke, başka canların yanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Vali Kolat ise gerekli soruşturmanın sürdüğünü, konunun bilgileri dahilinde olduğunu belirtti.

Cenaze namazına, Samet İnan'ın babası Sebahattin İnan, Resul Genç'in babası Ahmet Genç, çocukların yakınları ile Vali Kolat, Emniyet Müdürü Seyhan ve vatandaşlar katıldı.

Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda eğitim gören ve Türk Telekomspor'da amatör olarak futbol oynayan Samet İnan'ı, son yolculuğuna takım arkadaşları, Türk Telekomspor'un idarecileri ve teknik heyeti, okuldan bazı arkadaşları ve öğretmenleri uğurladı.

Resul Genç'in ise Sinop Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi olduğu, yaz tatili için memleketi Sivas'ta bulunduğu, önümüzdeki günlerde eğitimi için Sinop'a gitmeye hazırlandığı belirtildi.

Aileleri ile dün Kızılırmak'ın kıyısına pikniğe giden kuzenler Samet İnan ve Resul Genç, piknik yapan ailelerinin yanından ayrılarak Kalın Tren İstasyonu Kum Ocakları mevkisinde ağ ile balık tutmak üzere Kızılırmak'a girmiş ve kum alındığı için ırmağın derin olan bu bölümünde boğulmuştu. 2 kuzenin cesedi, Sivas Afet Acil Durum Müdürlüğü Sualtı Arama Kurtarma Ekibinin çalışmaları sonucu sudan çıkarılmıştı.

Kızılırmak'ta boğulan 2 kuzenin yanı sıra dün merkeze bağlı Yakupoğlan beldesinde yaşayan ilköğretim okulu öğrencisi Yasin Işık (11), bir arkadaşı ile birlikte girdiği Yıldız Göletinde boğulmuştu.

(AHM-EMN-İU) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title