Haberler

Kızılırmak Sosyal Tesisleri Hizmete Girdi

Zara Belediyesi tarafından Kızılırmak kıyısında inşa edilen sosyal tesis, törenle hizmete girdi.

Zara Belediyesi tarafından Kızılırmak kıyısında inşa edilen sosyal tesis, törenle hizmete girdi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, açılışta yaptığı konuşmada, son yıllarda Zara'da güzel şeyler olduğunu, ilçenin geliştiğini ve yenilendiğini belirtti.

Eğitim alanında, yaşam standartlarında, sağlıkta, ulaşımda, haberleşmede Zara'nın bir adım önde olduğunu ifade eden Soluk, Zaralıların artık ilçeyi terk etmediğini söyledi.

Kızılırmak Sosyal Tesisleri'nin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunan Soluk, "Hepinize hayırlı uğurlu olsun. Sayın Belediye Başkanımız Hüsamettin Gürsoy'a sizin adınıza, kendi adıma teşekkür ediyorum. Gerçekten mükemmel bir tesis olmuş" dedi.

İlçeye yapılacak yatırımların da müjdesini veren Soluk, şunları kaydetti:

"Hükümet Konağımız yenileniyor, kararı alındı, yatırıma girdi. Adliye Sarayımız yenileniyor, kararı alındı yatırıma girdi. İnşallah bu sene ikisinin de temelini atacağız. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Milli Parklar Şube Müdürlüğümüz kuruluyor. İnşallah ileride hastanemizde yenilenir."

Zara Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü ise sosyal tesisin ilçe için çok önemli olduğunu belirterek, tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Hüsamettin Gürsoy da, "Bu güzel eseri hep birlikte yaptık. Seçim öncesi 'Zara'ya kültür merkezi, mahalle parkları, Kızılırmak tesisi yapılması lazım' demiştik. İnsanımız hapishanede yaşıyordu. Kadınlarımız, çocuklarımız kapının önüne bile çıkamıyordu. Ama şimdi görüyorum herkesin gözünün içi gülüyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Zara Belediyesi tarafından 6 ayda yapılan Kızılırmak Sosyal Tesisleri'nin birinci etabının açılışı gerçekleştirildi.

Muhabir: İbrahim Özel

Yayıncı: Önder Felek - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Kızılırmak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title