Haberler

Kızıldağ Güreşleri Krize Neden Oldu

Adana'nın Karaisalı ilçesinde birer hafta ara ile düzenlenecek iki karakucak güreşiyle ilgili kriz devam ediyor.

Adana'nın Karaisalı ilçesinde birer hafta ara ile düzenlenecek iki karakucak güreşiyle ilgili kriz devam ediyor. Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü bu konuda Kaymakam ve Karaisalı Platformunu suçlarken, MHP Karaisalı İlçe Başkanı E.Sezai Yılmaz ise Kaymakamı ve Platformu savunan bir açıklama yaptı.

Karaisalı Belediyesi tarafından 1 Eylül 2013 Pazar günü düzenlenecek karakucak güreşlerine ve güreşlerden bir gün önce Mustafa Yıldızdoğan konserine sponsor olan Ceyhan Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Hüseyin Sözlü, Cuma günü MHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında iktidar partisini suçlamış ve "Kızıldağ Güreşleri'ne bile siyaset bulaştırdılar. Karaisalı Belediyesi'nin himayesinde gerçekleştirilen ve gelenek haline gelen Kızıldağ Güreşleri'ne alternatif olarak Karaisalı platformu adı altında bir güreş tertiplenmiştir. Bu da kaymakamlık tarafından destek bulmuştur. Yüzyıllardır devam ede gelen güreş geleneği lekelenmiştir. Ata spora güreşe gönül veren biri olarak bu durumu kınıyorum. Kızıldağ Güreşleri'ne bile siyaseti karıştırdılar" demişti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karaisalı İlçe Başkanı A.Sezai Yılmaz ise, gerek Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı'nın ve gerekse Karaisalı Platformu'nun ilçede iki güreş ve şenlik düzenlemesiyle bir ilgilerinin olmadığını söyledi. Yılmaz, "Tayini çıkan ve Cuma günü ilçemizden ayrılan Kaymakam Hidayet Sarı'nın gelişen bu durumla ilgisi yok. Bu işi düzeltmeye çok çabaladı. Tek güreş olsun istedi. Herkese karşı eşit davrandı. Kaosu önlemeye çalıştı. Ama hiç kimseyi ikna edemedi" dedi.

Karaisalı Belediyesi'nin 1 Eylül 2013 Pazar günü Karakucak güreşi için Kaymakamlıktan izin almasından sonra, AK Parti'lilerin de 25 Ağustos 2013 Pazar günü karakucak güreşleri yapmak için Kaymakamlığa dilekçe ile başvurmuştu. Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı da kendisine gelen bu ikinci dilekçeyi de işleme koymuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Mustafa Yıldızdoğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title