Haberler

Kızılcahamam'da "Afet Müdahale Planı Bölgesel Alan" Tatbikatı

Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü, Kızılcahamam Akyüzler Kuran Kursu ile Kız Meslek Lisesinin bulunduğu bölgede "Afet Müdahale Planı Bölgesel Alan" tatbikatı yaptı.

Tatbikata Ankara Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, AFAD Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Fırat, Acil Durum Müdürü Ömer Akbaş ile kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Akbaş, burada yaptığı konuşmada, acil durumlara ilişkin her zaman hazır olduklarını belirtti. Akbaş, şöyle konuştu:

"Türkiye afet planının amacı afet ve acil durumlara ilişkin mücadele çalışmalarında hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamak, afet öncesi sırası ve sonrasındaki müdahale sıralamasının temel prensiplerini belirlemektir. Türkiye afet müdahale planı ülkemizde yaşanabilecek her türlü ölçekte afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak bakanlık, kamu kurum ve kuruluşları özel kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri kapsamaktadır."

Vali Yardımcısı Kurnaz ise doğal afetlerin özellikle de depremin ülkenin kaçınılmaz bir gerçeği olduğunu hatırlatarak, "Bizim bunu önleme imkanımız yok o zaman tedbirlerimizi çok iyi şekilde almak zorundayız, bu kapsamda afet önlem planlarımızı yapıyoruz, Ankara Valiliği ve bölge illerimizle beraber bir aydır arkadaşlarımız bir senaryo üzerinde bir çalışma yaptı. Bölgemizin planlarını gözden geçirdi. Zaman zaman ben de katıldım bugün de bu çalışmaların bir masa başı değerlendirmesini yaptık burada eksiklerimizi gördük" diye konuştu.

Daha sonra senaryo gereği, Kuzey Anadolu Fayı üzerinde merkez üssü Eskipazar ilçesinin 5 kilometre doğusunda 6,7 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem sonucunda ilçede bazı binalarda ve toprak altında mahsur kalan insanlara müdahale edildi. Kısa sürede afetin yaşandığı yerleşim yerlerine ulaşan ekipler, yaralıları binalardan tahliye ederek, hastanelere sevk etti.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Sait Kurnaz Kızılcahamam Ömer Akbaş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title