Haberler

Kızılcahamam'da 1. Oğlak Şenliği Yapıldı

Kızılcahamam Kaymakamlığı, Kızılcahamam Belediyesi ve Ankara İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Kızılcahamam Ciğirler Mahallesi Harman yeri mevkiinde 1. Oğlak Şenliği düzenlendi.

Kızılcahamam Kaymakamlığı, Kızılcahamam Belediyesi ve Ankara İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Kızılcahamam Ciğirler Mahallesi Harman yeri mevkiinde 1. Oğlak Şenliği düzenlendi.

Şenliğe, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney, Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç ve çok sayıda davetli katıldı.

1.Oğlak şenliğinde konuşma yapan Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerin çok aktif olduğunu gösteren bu Oğlak Şenliği adının altında Ankara'nın simgesi olan Tiftik keçisinin öneminin yattığını vurguladı.

Belediye Başkanı Muhittin Güney, "1. Oğlak Şenliğimiz yüzüncü yılımızı kutlarken Kızılcahamamımız'a hayırlı olsun, bundan sonra inşallah geleneksel hale getirip ilçemizde yaygın bir şekilde devam ettireceğiz. Maalesef Ankara keçimiz Kızılcahamam'da bitmek üzere eskiden köylerimizde Tiftik keçi yetiştiriciliği yapılırdı ve altın değerinde pazarlanırdı. Fakat o günlerle oranlama yaptığımız zaman son derece düşük vaziyette hayvancılığımız devam ediyor. Keçi yetiştiriciliğinin de Kızılcahamam'da artmasını canı gönülden arzu ediyoruz. Buna dikkat etmek adına da ilçemizde kaymakamlığımızla beraber 100. yıl etkinlikleri adı altında bu etkinliğimizi düzenledik. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız ise "Oğlak Şenliğini düzenlememizde iki önemli amacımız var. Birincisi Kızılcahamam Ankara'nın çok önemli bir markası bu markanın başka bir marka olan Tiftik keçisini ön plana çıkarmak niyetindeyiz. Kırsaldan kente göç var burada bir duyarlılık oluşturmak burada bir hayat olduğunu tarım olduğunu hayvancılık olduğunu bir kere daha belirtmek için böyle bir şenlik düzenledik. İkinci amacımız ise hemşehrilerimizi bir araya getirmek ve acımıza ulaştığımız için hem katılımcılara hem de emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

1.Oğlak Şenliğinde, şenlik ağası seçilen Ankara Milletvekili Emrullah İşler, burada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İlk defa hayata geçirilen bu şenliği kutluyoruz. Son yıllarda köylerimizin boşalması bizleri üzüyor, köyden kente göçü bir şekilde durdurmamız lazım bu yüzdende devlet desteğinin sınırı yok. Yapılan yardımlarla Ankara'nın 8 ilden birincisi olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu yüzden, köylerde yaşayan vatandaşlarımızı devletin imkanlarından yararlandırarak, köylerdeki nüfusu artırmak için gençlerimizi bu işlere yönlendirelim diyorum" diye konuştu.

Oğlak Şenliğinde, 17 oğlağın katıldığı yarışta Kızılcahamam'ın Pazar Mahallesi'nden katılan Çiftçi Sadi İnanç'ın oğlağı birinci seçilerek 2 adet büyük altın, yem ve ilaç ürünleriyle ödüllendirildi. Şenlik, yöresel sanatçıların sahne alması ve halk oyunları ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emrullah İşler Mehmet Yıldız Kızılcahamam Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title