Haberler

Kızılay Taşkınzedelere Sıcak Yemek Dağıttı

Türk Kızılay Edirne Şubesi taşkından etkilenen Karaağaç Mahallesi'nde bin kişilik yemek dağıttı.

Türk Kızılay Edirne Şubesi taşkından etkilenen Karaağaç Mahallesi'nde bin kişilik yemek dağıttı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının maddi desteği ile Kızılay tarafından taşkın felaketinde işlerine gidemeyen günü birlikçi olarak çalışan Karaağaç Mahallesi'ndeki Roman vatandaşlara kuru fasulye, pilav, çorbadan oluşan sıcak yemek verildi. Romanlar yemekleri yanlarında getirdikleri kaplara doldurtarak evlerine götürdü. Kızılay Şube Başkanı Kadir Çakay, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in sosyal yardımlaşmaya verdiği talimat ve buradan alınan gelirle bin kişilik sulu yemek hazırlattıklarını söyledi.

Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan da nehir suyunun yolları kapatması ve baskınlara neden olması dolayısıyla vatandaşların zor durumda kaldığını söyledi. Yemek almak için ellerinde tencerelerle bekleyen vatandaşlar zaman zaman izdiham yarattı. Edirne'yi Karağaç Mahallesine bağlayan Tarihi Tunca ve Meriç köprüleri trafiğe kapalı olduğu için geçişler askeri araçlarla kontrollü olarak sağlanıyor. Meriç ve Tunca nehir debilerinde dünden beri düşüş yaşanıyor. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dursun Ali Şahin Karaağaç Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title