Haberler

Kızılay, Şehitleri Dualarla Andı

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanlığı tarafından, 15 Temmuz hain darbe girişimi ile terörle mücadele sırasında şehit olanlar için, tarihi Ulu Cami’de Kur’an-ı Kerim okutuldu, aşure ikramında bulunuldu.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanlığı tarafından, 15 Temmuz hain darbe girişimi ile terörle mücadele sırasında şehit olanlar için, tarihi Ulu Cami'de Kur'an-ı Kerim okutuldu, aşure ikramında bulunuldu.

Vatan savunmasında şehit düşen kahramanlar, tarihi Ulu Cami'de düzenlenen programla anıldı. Türk Kızılayı Adana Şube Başkanlığınca organize edilen programda, Cuma namazı öncesi şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, hep birlikte dua edildi. Seyhan İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Güller'in, daha önce okunan hatimlerin toplu duasını yaptırmasının ardından, Cuma namazı kılındı. Namaz sonrası Kızılay görevlilerince camiden çıkan cemaate aşure ikram edildi.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu programa ilişkin yaptığı açıklamada, vatan için, bayrak için toprağa düşen tüm şehitleri rahmetle andığını belirtti. Saygılı, "15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen kardeşlerimiz, vatan için şehit düşen bütün geçmişlerimiz ve Kızılay adına faaliyet yürütürken şehit olan arkadaşlarımızın ruhuna okuttuğumuz hatimlerin, bugün Seyhan İlçe Müftülüğümüz ve personelimizle birlikte toplu duasını yaptık. Bir daha böyle acılarla karşılaşmamak adına, ülkemizin birliğinin, dirliğinin bozulmaması adına Rabbimize dua ettik. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden düşüncelerin hiçbir zaman fırsat bulamaması için Rabbimize niyazda bulunduk. Namaz sonrası ise geleneksel hale getirdiğimiz aşure ikramımızı gerçekleştirdik. Şehitlerimizi dualarıyla yalnız bırakmayan herkesten Allah razı olsun" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Kızılayı Kızılay Seyhan Güncel Haberler

title