Haberler

Kızılay Pişirdi, Vali Dağıttı

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanlığı, Muharrem Ayı nedeniyle, halka aşure ikramında bulundu. Kızılay'ın kazanlarda pişirdiği aşurenin dağıtımına Adana Valisi Mustafa Büyük de bizzat katılarak, kendi eliyle vatandaşlara aşure ikram etti.

Muharrem Ayı'nda aşure pişirilip ikram edilmesi uygulaması Kızılay tarafından da "halka açık" ikramla gerçekleştirildi. Kızılay'ın maharetli ustalar marifetiyle hazırlattığı, kazanlar dolusu aşure, şehir merkezinde kurulan stantlarda halka dağıtıldı.

Yoldan gelip geçmekte olan vatandaşlar Türk Kızılayı'nın aşure ikramını "Hoş bir sürpriz" olarak tanımlarken, asıl büyük sürprizi kazanın başında Adana Valisi Mustafa Büyük'ü görmekle yaşadılar. Bizzat Vali Mustafa Büyük'ün elinden aşure ikramını kabul eden vatandaşlar, Türk Kızılayı'na bu anlamlı geleneği yaşattıkları için teşekkür ettiler.

Kızılay'ın aşuresi Adana Valisi Mustafa Büyük, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve etkinliğe katılan diğer yöneticiler tarafından çevre esnafından dolmuşçulara, gelen geçenlere kadar tüm vatandaşlara ikram edildi.

Adana Valisi Mustafa Büyük, etkinlik nedeniyle Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı'yı kutlarken, "Birlik ve beraberlik hem ülkemizin hem kentimizin temel düsturudur. Bu çaba adına aşure ikramını gerçekleştiren Kızılay'a teşekkür ediyorum" dedi.

Ramazan Saygılı ise "İyiliğin bulaşıcı olduğuna inandıklarını" belirterek, "İyilik bulaşıcıdır. Yaptıkça çoğalır, yayılır. Kızılay olarak biz de böyle anlamlı günleri, iyilikleri bulaştırmak için vesile olarak kabul ediyoruz ve üzerimize düşüne yapmaya çalışıyoruz. Günün anlamını idrak ederek, birlik ve beraberliğimizin daim olmasına gayret ediyoruz. Sayın Valimize de bu günümüzde, yanımızda olup, bizi onurlandırdığı için çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Büyük Türk Kızılayı Kızılay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title