Haberler

Kızılay İyilik Koşusu" 3 Projeye Destek Verecek

Türk Kızılayının bu yıl ikinci kez düzenleyeceği "İyilik Koşusu"ndan elde edilecek gelirle, 3 sosyal projeye destek sağlanacak.

Türk Kızılayının bu yıl ikinci kez düzenleyeceği "İyilik Koşusu"ndan elde edilecek gelirle, 3 sosyal projeye destek sağlanacak.

Türk Kızılayından yapılan açıklamaya göre, 30 Ekim Pazar günü Ankara Kızılay Meydanında düzenlenecek koşu ikinci yılında hayırsever ve sporseverleri iyilik için buluşturacak.

Koşarken atılan her adımın yardımseverliğe dönüşeceği koşuda kayıtlardan elde edilen gelir, "Sevgi Bohçası", "Özel Eğitim Sınıfları" ve "Aşevi" projelerine aktarılacak.

Yardımseverlik koşularıyla farkındalığı da artırmayı planlayan Türk Kızılayının düzenlediği koşuya, Türkiye Atletizm Federasyonu ile Olimpik ve Paralimpik Sporcular Kulübü Derneği de destek verecek.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Kızılay İyilik Koşusu"nu geniş katılımla gerçekleştireceklerini, koşunun sadece spor ve yarışmanın ötesinde anlamı olduğunu belirterek, "Koşudan elde edilecek gelirlerle yeni doğmuş bebeklere ve mültecilere destek olunacak. Dolayısıyla bu iyilik koşusu yarış ama aynı zamanda da iyilik biriktirmek için farklı bir fırsat." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title