Haberler

Kızılay Foça Şubesi'nden Suriyeli Mültecilere Yardım Eli

Türk Kızılay’ı Foça Şubesi, ilçeye bağlı Gerenköy’deki Suriyeli sığınmacı ailelere yardımda bulundu.

Türk Kızılay'ı Foça Şubesi, ilçeye bağlı Gerenköy'deki Suriyeli sığınmacı ailelere yardımda bulundu.

Türk Kızılay'ı Foça Şubesi, ilçede yaşayan sığınmacıları soğuk kış günlerinde unutmadı. Şubenin yönetim kurulu üyeleri, vatandaşlar tarafından bağışlanan battaniye, yatak, yorgan ve giysileri sığınmacı ailelere ulaştırdı. Kızılay'a bağlı üye ve gönüllülerde, Gerenköy'deki sığınmacılara yiyecek yardımı yaptı.

Derme çatma yapılarda 11 aileye mensup 80 kişinin barınmaya çalıştığını belirten Kızılay Foça Şube Başkanı Ali Cevat Çiftçi, duyarlı vatandaşları insanlık dramının yaşandığı mahalleri görmeye çağırdı. Çiftçi, "Havaların buz kestiği şu günlerde ayakları çorapsız, terlikle dolaşan çocuklar, analar, yaşlılar var. Savaştan kaçıp sığındıkları ülkemizde durumları hiç iç açıcı değil. Gençler çalışmak, ekmeklerini çıkarmak istiyor, fakat iş yok. Bu koşullarda olanaklarımızı zorlayarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bütün vatandaşlarımızı bu sefaletin çilesini azaltmak için desteğe çağırıyoruz" dedi.

Çiftçi, isteyen vatandaşların Ziraat Bankası Türk Kızılay'ı Foça Şubesi'nin hesabına bağışta bulunabileceklerini de sözlerine ekledi.

URLA KIZILAY ŞUBESİ'NDEN YILIN İLK DOSTLUK TOPLANTISI

Öte yandan Türk Kızılay'ı Urla Şubesi, her ay mülki amirlerle düzenlenen dostluk kahvaltısını gerçekleştirdi. Düzenlenen kahvaltıya, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Mesut Önen, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Utku Salih Dinçer, Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, Sulh Hukuk Hakimi Emin Dörtyaman, Türk Kızılay'ı Urla Şubesi Başkanı Nurgül Saltık, muhtarlar ve Kızılay gönüllüleri katıldı. Televizyonlarda kırmızı yelekli ekibi gördüğünde her işin çözüleceğini dile getiren Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın varsa, bu çalışan başarılı kadınların arkasında da fedakar kocaları var. Meslek hayatım boyunca hiçbir zaman fotoğraf için iş yapmamaya çalıştım. Yaptığımız iş ete kemiğe bürünsün. Ayakları yere bassın. İlk olarak madde bağımlıları ile başladık. O çocuklarla gerçekten güzel bir çalışma ortamı sağlandı. Onlarda düzenli olarak devam ettiler. Bu önemli bir işti. Bu ekip bunu çok güzel bir şekilde sağladı. Kadın elinin değdiği her yerde ayrı bir güzellik var. Hep beraber yürümeye devam edeceğiz. Urla için daha güzel şeyler olacak" ifadelerini kullandı.

Türk Kızılay'ı Urla Şubesi Başkanı Nurgül Saltık ise şöyle konuştu:

"Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Urla Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Mimar Sinan Anadolu Meslek Lisesi, İŞ-KUR ve Kızılay desteğiyle bizler altı aydır bir proje üretiyoruz. Projemizin ilk altı ayı tamamlandı. İlk olarak madde bağımlıları ile başladık. Savcımız desteğiyle cezaevlerindeki mahkumlarımıza ulaştık. Daha sonra kadınlarımız girdi devreye ve çok güzel boyutlara ulaştık. Ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız ve iyi ki bizimlesiniz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gerenköy Kızılay Urla Foça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title