Haberler

Kızılay: Erciş Stadyum Alanında Çadırkent Oluşturuluyor

Vanda'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye ilk olarak ulaşan 96 kişilik ekip, Erciş stadyumunda çadırkent oluşturmak için çalışma başlattı.

Vanda'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye ilk olarak ulaşan 96 kişilik ekip, Erciş stadyumunda çadırkent oluşturmak için çalışma başlattı.

Türk Kızılayı, depremin ardından acil olarak bölgeye Ankara, Elazığ, Erzurum, Muş, Adana, Diyarbakır, Ağrı ve Manisa bölge afet müdahale ve lojistik merkezlerinden 2 bin 646 çadır, 9 toplu barınma çadırı, 7 bin 648 battaniye, 100 katalitik soba, 1584 mutfak seti 1120 gıda kolisi, 1320 içme suyu, 5 bin ekmek ve 500 kumanya ulaştırdı. Bölgeye 1 adet mobil fırın ve 21 seyyar mutfak gönderildi.

Erciş'e ulaşan ilk çadırların kurulumuna Erciş stadyum alanında başlandı. Türk Kızılayı'nın Van'daki aşevi de afetzedeler için yemek çıkarıyor. Bölgede çalışma yürüten 24 kişilik Türk Kızılayı uzman ekibine ek olarak, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Fecri Alparslan ve Genel Müdür Ömer Taşlı başkanlığındaki 72 kişilik uzman ekip de Ankara'dan yola çıkarak bölgeye geldi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da çalışmaları yerinde koordine etmek üzere yarın sabah bölgeye gidecek. Bölgedeki Türk Kızılayı kan merkezlerinden de yaralılar için gerekli kan ürünleri bölgedeki hastanelere ulaştırılıyor. İhtiyaç duyulacak ek malzemenin bölgeye ulaştırılması için de tüm hazırlıklar tamamlandı. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title