Haberler

Kızılay'dan Ramazan Öncesi Kan Bağış Kampanyası

Türk Kızılayı Bilecik Şubesi, Ramazan ayının gelmesi sebebiyle kan bağışlarının düşmesi üzerine bir mesaj yayımladı.

Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, yayımladığı mesajında, "Ramazan ayı olması nedeniyle kan bağışı sayılarında azalma meydana geldiğinden 2 günlük kan bağış programı düzenledik. Bu sıkıntının yaşanmaması açısından tüm halkımızın bu dönemde kan verme konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz. Hastanelerimizde ameliyatların sürmesi ve kazaların meydana gelmesi kan ihtiyacını artırmaktadır. Bir ünite kandan 3 kan ürünü elde edildiği düşünüldüğünde yapılan bağışların da önemi daha çok ortaya çıkmaktadır. Unutmayalım ki kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Hiç ummadığımız bir anda kendimizin veya bir yakınımızın kana ihtiyacı olabilir. Kan özelliği itibarıyla üretilebilen bir ürün değildir. Sadece sağlıklı insanlardan temin edilebilir. Yapılan kan bağışları ile milyonlarca insan hayata tutunmaktadır. Tüm esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı kan bağışı kampanyasına destek olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan kan bağış programının, 30-31 Mayıs tarihleri arasında Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi'nde saat 13.30-18.30 saatlerinde yapılacağı öğrenildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Kızılayı Selami Çınar Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title