Haberler

Kızılay'dan Mültecilere Tekerlekli Sandalye

Ömer KOÇ Kamera KAHRAMANMARAŞ-DHA) TÜRK Kızılayı, Kahramanmaraş'taki konteyner kentte kalan 9 bedensel engelli sığınmacıya tekerlekli sandalye dağıttı.

Ömer KOÇ Kamera KAHRAMANMARAŞ-DHA) TÜRK Kızılayı, Kahramanmaraş'taki konteyner kentte kalan 9 bedensel engelli sığınmacıya tekerlekli sandalye dağıttı.

Türk Kızılayı Suriye İnsani Yardım Operasyonu Alan Koordinatörü Kadir Akgündüz, Operasyon Yöneticisi Fatih Kökcan ve Kahramanmaraş İl Ekip Başkanı Mustafa Bilici tarafından konteyner kentte ulaştırılan sandalyeler, Dulkadiroğlu Kaymakamı ve Konteyner Kent Yöneticisi Mehmet Türköz, AFAD İl Müdürü Zafer Özcan ve Kızılay yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Kaymakam Mehmet Türköz, konteyner kentte 25 bin kişilik kampta yaklaşık 24 bin Suriyeli ve Iraklı'nın kaldığını söyledi. Konteyner kentin gerek içindeki imkanları gerekse de sığınmacılara verilen hizmetlerle küçük bir Anadolu şehri olduğunu belirten Türköz, Sosyal hizmetler konusunda en büyük paydaşımız Kızılay. Kızılay'ımız bugün kampımızda engelli olan 9 tane ailemizin çocuklarına engelli arabasını takdim ettik. Yanımdaki Saire kızım 14 yıldan beri engelli ve yürüme yetisi yok. En azından anne ve ağabey kucağından ayrı olarak o arabaya binip kamp içinde huzurlu, biraz daha güvenli dolaşmasını sağlamış olacağız dedi.

Kadir Akgündüz ise Kızılay olarak sığınamacılara birçok tekerlekli sandalye dağıtımı yaptıklarını ve ilk defa toplu olarak konteyner kentte tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldığını ifade etti.

AFAD İl Müdürü Zafer Özcan da, Kızılay ile kardeş kuruluş olduklarını ve birlikte hareket ederek onlara her türlü yardımı sunduklarını kaydetti.

Kızılay'ın dağıtığı tekerlekli sandalyelerden biri Irak'ın Telafer şehrinden gelen 15 yaşındaki Saire Ali. 1 yaşındayken yapılan yanlış iğne sonrası yatağa mahkum olan küçük kızla kaymakam Mehmet Türköz de yakından ilgilendi. Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını belirten Saire Ali, Türklerden Allah razı olsun. Hep bize yardım ettiler dedi.

AFAD'DAN, KIZILAY'A TEŞEKKÜR

Öte yandan AFAD İl Müdürlüğü, mültecilerle ilgili yürütülen çalışmalarından kendilerine her türlü desteği veren Türk Kızılayı Suriye İnsani Yardım Operasyonu Alan Koordinatörü Kadir Akgündüz ile görevlilerine teşekkür belgesi ile plaket verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Türköz Kahramanmaraş Türk Kızılayı Kızılay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title