Haberler

Kızılay Bölge Toplantısı Malatya'da Yapıldı

Kızılay Bölge Toplantısı, Doğu ve Güney Doğu il ve ilçe temsilcilerinin katılımı ile Malatya’da düzenlendi.

Kızılay Bölge Toplantısı, Doğu ve Güney Doğu il ve ilçe temsilcilerinin katılımı ile Malatya'da düzenlendi.

Ramada Altın Kayısı Otelinde düzenlenen toplantıya bölge Kızılay temsilcilerinin yanı sıra Ankara, Eskişehir, İstanbul, Muş ve Batman illerinden de katılım oldu.

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Malatya Kızılay Şube Başkanı Av. Umut Yalçın, "Malatya'da böyle bir bölge toplantısına ev sahipliği yapıyor olabilmek ve Kızılay ailesini hep bir arada görebilmek bizler için büyük bir onur. Ben son 2 yıldır Malatya Şube başkanlığını yürütüyorum, sonradan aranıza dahil oldum ama gerçek anlamda, sizlerin bir ferdi olduğumu, kardeşiniz olduğumu bu toplantıda hissedebildim"dedi.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ise yaptığı konuşmada, Kızılay'ın 23 Mart'ta olağanüstü kongre yapacağını belirterek kongrelerden yana olduğunu söyledi. Her yıl kongre olmasını isteyen Akar, "Bugün Malatya Bölge toplantısını idrak etmek için bir araya geldik. 23 Mart'ta Allah nasip ederse bir olağanüstü kongreyi hep beraber idrak edeceğiz. Bu olağanüstü kongremizi Cumhurbaşkanımızın katılımı ile yapılacak olağan kongrelerden hiçbir farkı olmayacaktır. Ben sık sık kongrelerden yanayım 3 yılda bir kongre oluyor hatta her yıl kongre olmasından yanayım, her yıl seçim yapmazsak bile birbirimizi görmek Kızılay'ımızın meselelerini delegelerin önünde tartışmak çok güzel bir şeydir" dedi.

"TÜRK KIZILAY'ININ GÜVENİRLİĞİ, TANINIRLIĞI YÜZDE 90'DIR"

Akar, Bir araştırma şirketinin yapmış olduğu ankette Türk Kızılay'ına güvenin ve tanınırlığın yüzde 90 seviyelerinde çıktığını belirterek, "En yakın sivil toplum örgütüne fark atarak böyle bir yere gelmiş vaziyetteyiz. 2004 yılında ben genel sekreterdim, geldiğimizde Kızılay'ın kamuoyu güvenirliği yüzde 35'ler civarındaydı. Bunu yükseltmek için çalıştık, çabaladık 2007'de yaptırdığımız bir algı araştırması neticesinde yüzde 70 çıkmıştı çok sevinmiştik. Yüzde 90 seviyelerinde yer almamız bu milletin başka bir örgütü istemediğini açıkça ortaya koymuştur" dedi.

Bu başarının kolektif olarak elde edilen bir başarı olduğunun altını çizen Akar Dünya'nın neresinde yardıma ihtiyacı olan biri varsa Kızılay olarak yardıma koştuklarını söyledi. Türk coğrafyası ve diğer coğrafyalarda bir afet durumunda Türk Kızılay'ının anında orada olduğunu söyleyen Akar, "Suriye sınırı 12 sıfır noktasından karşı tarafa insani yardım malzemeleri veriyoruz. Suriye'nin sıfır noktasında yani tel örgülerin olduğu yerde içeriye yapılan Kızılay'ın yaptığı yardım 1 milyar TL'yi buldu. Yani eski para ile 1 kat trilyon liralık yardım Suriye içlerine kadar gitti. Bunların bir kısmını Kızılay kendi kaynaklarından karşıladı, bir kısmını şubelerinden yaptığı kampanyadan karşıladı" diye konuştu.

Savaşlarda evinden kaçmak zorunda kalan insanların depremden daha fazla etki yarattığını belirten Akar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben Kuzey Irak'ta orada her şeyini bir kamyonetin arkasına yüklemiş 20 kişiye rastladım. Artık düşünün her şeyini onun içine koymuş ve kaçıyorlar, siz buna yardım etmez iseniz insan değilsiniz. Türk Kızılay'ı orada gelen geçenlere yardım ettiler her kim olursa ayrım etmeden, bunların içerisinde Kürt'te vardı, Türkmen'de vardı, Ezidi, ortadoks, katolig, Suryaniler vardı her mezhepten insanlar vardı hiç birini ayırt etmeden verdiler. Kızılay olarak, Ermenistan'dan gelerek, Türkiye'ye sığınmış, İstanbul Gedikpaşa'da ki Ermeni kilisesinden medet uman ama yeteri kadar gıda dahil ihtiyaçlarını gideremeyen 100 Bin Ermeni'ye Devletimiz de, biz de periyodik olarak onlara yardım ediyoruz."

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın konuşmasının ardından toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Malatya Kızılay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title