Haberler

Kızılay Ahlat'ta Kan Bağışı Topladı

Kızılay Van Bölge Kan Merkezi tarafından Ahlat ilçesinde kan bağışı toplandı.

Kızılay Van Bölge Kan Merkezi tarafından Ahlat ilçesinde kan bağışı toplandı.

Selçuklu Çarşısında kurulan kan bağışı otobüsünde, Kızılay Van Bölge Kan Merkezinden gelen 1 doktor, 3 kan alma uzmanı ve 1 yardımcı hizmetliyle gün boyunca vatandaşlardan kan bağışı toplandı.

Kan bağışı otobüsünde görevli Dr. Sinan Karakuş, yaptığı açıklamada, rutin olarak üç ayda bir kan bağışı aldıklarını belirterek, 2 gün boyunca Ahlat'ta kan toplayacaklarını ifade etti.

Türk Kızılay Van Bölge Kan Merkezi olarak Bitlis, Van, Muş, Hakkari, Ağrı ve Iğdır ili ile ilçelerinde vatandaşlardan aldıkları kanla bölgede bulunan hastanelerin kan ihtiyacını karşıladıklarını anımsatan Karakuş, "Kanın tek kaynağı insandır. İnsandan başka kimseden temin edilemiyor. Bölgemiz kan ihtiyacı fazla olan bir bölge. Biz de kan ihtiyacını karşılamak için her ay düzenli şekilde kan bağışı topluyoruz. Hedefimiz ayda 2 bin ünite kan toplamak. Bunun için bölge halkımızdan kan bağışlarına daha da önem vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Sinan Karakuş Kızılay Ahlat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title