Haberler

Karaburun Belediyesi'nde Kızı Olana Pozitif Ayrımcılık

Güncelleme:

Karaburun Belediyesi'nin işçileriyle yaptığı sözleşmeye göre; aile içi şiddette maaş eşe verilecek, 18 yaşından büyük işsiz kızı bulunan işçilere aylık 250 lira ödenecek.

Karaburun Belediyesi'nin 40 işçisiyle imzaladığı toplu iş sözleşmesi örnek bir uygulamayı başlattı. Aile içi şiddetin saptanması halinde maaşın eşe verilmesini öngören sözleşmeyle 18 yaşını aşmış, işsiz kızı bulunan işçilere aylık 250 lira ek ödeme yapılması karara bağlandı - Başkan Çakır: "Kadına pozitif ayrımcılık ilkesine yürekten inandığımızı göstermek istedik."

KADINA ŞİDDET DURUMUNDA 6 AY BOYUNCA MAAŞ EŞE VERİLECEK

Ege'nin en batısındaki 10 bin nüfuslu Karaburun, kadına pozitif ayrımcılık konusunda örnek bir karara imza attı. Belediye ile işçiler arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre aile içi şiddet saptanması halinde işçiye verilen tüm ücretler 6 ay boyunca eşinin hesabına yatırılacak. Ayrıca 18 yaşını aşmış, işsiz kızı olan işçiye de aylık 250 lira yardım yapılacak.

Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır AA muhabirine yaptığı açıklamada, Genel İş Sendikası ile yürüttükleri ve geçen ay imzalanan sözleşme ile aile içi şiddet ve kadına karşı pozitif ayrımcılık konusunda somut adımlar attıklarını söyledi.

İŞÇİLERİN TAMAMI DESTEK VERDİ

Aile içi şiddetin engellenmesi için ekonomik yaptırımlar da uygulanması gerektiğini, bu konuda Çeşme Belediyesi'nin başlattığı maaş cezası uygulamasını benimseme kararı aldıklarını anlatan Çakır, buna göre eşine karşı şiddet uyguladığı saptanan işçinin 6 ay boyunca alacağı tüm ücretlerin eşinin hesabına yatırılacağını belirtti. Bu maddenin şiddete yönelenlere karşı caydırıcı bir unsur olacağına inandığını dile getiren Çakır, "Kimin şiddet uyguladığını saptamak çok kolay. Nüfusumuzun az olması nedeniyle burada çok rahat istihbarat elde edebiliyoruz. Kaldı ki evinde sorun yaşayan bir işçi çalışma ortamında hemen belli olur. Bu maddeye işçilerimizin tamamı destek verdi" dedi.

GENÇ KIZLARI DESTEKLEYEN MADDE

Anadolu'da kız çocuklarının erkek çocuklarına göre daha dezavantajlı bir ortamda yetiştirildiğini, 18 yaşını aşmış bir kız çocuğunun okumaması ya da evlenmemesi halinde ailesine yük olduğu yönünde kendisini baskı altında hissettiğini ve yanlış kararlar alabildiğini söyleyen Çakır, sözleşmeye kendisinin önerisiyle genç kızları destekleyecek madde eklendiğini anlattı.

Çakır, "Yıllardır zaten öğrenciler için eğitim yardımı, askere giden oğullar için askerlik yardımı yapıyoruz. Ama evde oturan, eğitim veya çalışma fırsatı yakalayamayan kızlarımız için bugüne kadar hiçbir şey düşünülmemiş. Biz bu sözleşmede onları da düşündük ve aylık 250 lira gibi bir ücretle 18 yaşını aşmış, evde oturan kızı bulunan işçilerimizi desteklemek istedik" diye konuştu.

15 KIZ FAYDALANACAK

Belediye'nin kadrolu 40 işçisinden 10 işçinin 15 kızının bu olanaktan faydalanacağını anlatan Başkan Çakır, karşı olmalarına rağmen taşeron olarak çalıştırmak durumunda kaldıkları işçilerle de sözleşme yapma imkanı aradıklarını ifade etti.

Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediyecilik artık sadece çöp toplamak, çiçek dikmek değil. Sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak artık başta çalışanlarımız olmak üzere tüm halkın daha yüksek yaşam standartlarına ulaşmasını hedefliyoruz. Kadına pozitif ayrımcılık ilkesine yürekten inandığımızı göstermek istedik. Ülke genelinde tüm belediyelerimizin eğer bütçeleri el veriyorsa çalışanlarına bu destekte bulunmalarını öneriyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Çakır Karaburun Ege Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (21)

TUGRUL:

BİZİM BAHÇE DE KURT KÖPEĞİMİZ VARDI YEMEK YERKEN KEDİ DE KÖPEKTE GELİRDİ BİR ŞEYLER VERMEMİZ İÇİN BENDE KEMİK PARCALARINI KÖPEĞİN ÖNÜNE ATARDIM ARADA KEDİYE ATINCA KÖPEK KEDİYE HÜCÜM EDERDİ HÜKÜMETÜİN YAPTIĞIDA O KADINA VERMEK EVE GİTTİMİ KOCASI BİZİM KÖPEK GİBİ BOĞAZINA BASIP PARAYI ALACAK BİRDE PARA YÜZÜNDEN DAYAK YİYECEK KADIN ÇAĞIZ AKLA BAK HİZAYA GEL.

30
11
yanıtYanıtla
TEK TARAFLI ANLASMA:

Ya siddet kadindan kaynaklaniyorsa. . . !

16
17
yanıtYanıtla
HASAN:

iyide bu şimdi kadın erkek ayrımcılığı olmadımı?

15
10
yanıtYanıtla
müjdat:

askere giden erkeklere de yardım yapılıyormuş ama kızlara hiçbir şey yapılmıyormuş. Sanki erkekler askere kendileri için gidiyorlar. İyice işin şeyini çıkarmaya başladık

16
8
yanıtYanıtla
ZeynepmobilWeb@haberler.com:

Süper kararlar bunlar. Devamını bekleriz.

19
3
yanıtYanıtla
İç Anadolu Mobil-IOS:

Kadın insandır erkek insan evladı

18
1
yanıtYanıtla
XmanmobilWeb@haberler.com:

Yanlis bir karar. Bu kizlarimiza otur evinde demektir. Genc bir kiz okumazsa calissin. Cunku aileye gebe kalmasin. Kendi ihtiyaclarini kimseye danismadan alabilsin. Genc bir kizin hayellerinin onunu kapatmamak gerekir diye dusunuyorum. Tabiki bunlari yaparken edebiyle yapmali. Örf ve kulturunu unutmadan

10
8
yanıtYanıtla
batmanlı ahmet:

örnek uygulama diyorsunuz da diyabakır büyükşehir belediyesi bunu üç senden beri uyguluyor ee tabio bdp''nin ondan haber değeri yok demi

4
13
yanıtYanıtla
HapşuMobil-IOS:

İnsan kılığında yaratıklar bayan allahim bize hediyesidir emanetidir

15
0
yanıtYanıtla
HulyamobilWeb@haberler.com:

Tebrikler o belediyelere devami gelir insl darisi diger belediyelere

14
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title