Haberler

Kız Yurdundaki Jiletli Saldırgan Yine İfade Veremedi

Boğaziçi Üniversitesi Kız Yurdu’na girerek jiletle bir öğrenciyi yaraladığı iddia edilen Yasin Polat, yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında da ifade veremedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kız Yurdu'na girerek jiletle bir öğrenciyi yaraladığı iddia edilen Yasin Polat, yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında da ifade veremedi. Baro tarafından Polat'ı savunmak üzere görevlendirilen avukat iki kez duruşmaya gelmeyince mahkeme suç duyurusunda bulundu.

İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Yasin Polat hazır bulundu. Polat'ın avukatı duruşmaya katılmazken, Boğaziçi Üniversitesi adına bir avukata duruşmada  hazır bulundu.

Davanın ilk duruşmasında, avukatı olmadığını belirten sanık Polat için mahkeme İstanbul Barosundan avukat görevlendirilmesini istemişti. Baro tarafından görevlendirilen avukat Feyyaz Erman Arslan, davanın ikinci duruşmasına katılmadı. Bu nedenle sanık Polat'ın ifadesi bir kez daha alınamamıştı. Sanık Yasin Polat,  bugün görülen 3'üncü celsede de Barodan görevlendirilen avukatın gelmeyişi üzerine Mahkeme, yasa gereği Yasin P.'nin ifadesini avukat olmadan almayarak, hazır olan tanıkların ifadesine geçti.

Olay tarihinde üniversitenin kız yurdunda kalan Nur Berfin Çiroğlu ile yurdun resepsiyon görevlisi Ahmet Sarıkoç tanık olarak dinlendi.

Olay günü yaz okulu için yurtta kaldığını belirten tanık Nur Berfin Çiroğlu, sabaha karşı hava aydınlandığında bir bayanın inleme sesini, bir erkeğin ise 'Sus' ve benzeri kelimelerle kadın üzerinde baskı yapmaya çalıştığını duyduğunu söyledi. Çiroğlu ifadesinde, "Kız yurdu olduğu için erkek sesi duymaya alışkın değiliz. Bunun üzerine odadan çıktım. Bir kat aşağıya inerek zeminde bulunan güvenliğe seslenerek yukarı çıktım. Benim yan odada kimin kaldığını bilmiyordum. Yaz ayı olduğu için yurt çoğunlukla boş durumdaydı. Sesin geldiği odanın kapısını ve ışığını açtım" dedi.

"YANGIN MERDİVENİNDEN GİRMİŞ"

Yatağın başında her ikisi de ayakta olmak üzere sanığı ve kızı gördüğü kaydeden tanık Çiroğlu, "Erkek şahsın üzeri, kızın elleriyle üzerinin kanlar içinde olduğunu görünce ne yapıyorsun diye bağırdım.  Erkek şahıs beni görünce şaşırdı ve beni itip dışarı çıktı. Yangın merdiveninden yurda girmiş. Çıktığı zamanda nereden çıkacağını şaşırdı. Farklı odalara girip çıktı. Bu sırada güvenlik görevlisi de gelmişti. Onunla boğuştular. Onu da aşıp merdivenlerden inip gitti. Ben odaya girdiğimde elinde jilet olup olmadığını hatırlamıyorum.  Ben içeri girdiğimde kız korkmuş ve ağlıyordu" ifadelerini kullandı.

"KENDİMİ KORUMAK İÇİN JİLET ÇIKARDIM"

Tanık beyanına karşı görüşü sorulan sanık Yasin Polat, tanığın söylediklerini kabul etmediğini belirtti. Polat, "Daha önce de ifade ettiğim gibi. Ben oraya yanlışlıkla girdim. Şikayetçi ne arıyorsun diye bana saldırınca kendimi korumak için her zaman üzerimde taşıdığım jileti çıkardım. Kendimi korumaya çalıştım. Tanık bayanı da hatırlamıyorum" şeklinde konuştu.

"SANIKLA BOĞUŞTUM ANCAK KAÇTI"

Duruşmada daha sonra yurdun resepsiyon görevlisi tanık Ahmet Sarıkoç'un ifadesi alındı. Sarıkoç, olay günü yaşananları şöyle anlattı.

"Sabah gün aydınlanırken yangın merdiveninin alarmı çaldı. Alarm sesini kapattım. Ardından ben merdiveni kontrol edecektim. Ancak o sırada Nur Berfin üst kattan bana seslendi. Ben de yukarı çıktım. En üst kata çıktığımda koridorda yüzü ve gömleğinin üst kısmı kanlı erkek bir şahısla karşılaştım. Bu şahıs odalara girip çıkıyordu. Sanırım çıkış kapısını arıyordu. Kendisini tutup aşağı indirmeye çalıştım. Boğuşarak aşağıya inerek yurdun dışına çıkardım. O sırada kurtulmak için benimle boğuştu. Kovaladım ancak yakalayamadım."

RESEPSİYON GÖREVLİSİ ODADAN İÇ ÇAMAŞIRIYLA ÇIKTI İDDİASI

Tanık Sarıkoç'un ifadesinin ardından diyeceği sorulan sanık Yasin Polat, " Tanık anlatımını kabul etmiyorum. Ben odadan çıkarken yan odadan da tanık Sarıkoç iç çamaşırıyla çıkıyordu" dedi.

Sarıkoç ise bu iddiayı yalanlayarak, "Beyan doğru değildir. Beni aşağıdaydım. Beni çağıran Nur Berfin Çiroğlu'dur" dedi.

Bu iddia üzerine mahkeme tanık Berfin Çiroğlu'nu huzura tekrar aldı. Çiroğlu, "Ben tanık Ahmet Sarkoç'u aşağıdan çağırdım. Kendisi aşağıdan yukarıya geldi. Sanığın ifade ettiği gibi benim kaldığım yan odada iç çamaşırı ile çıktığı yalandır" ifadelerini kullandı.

SANIĞIN AVUKATI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Mahkeme, suçtan zarar görme ihtimaline karşı müşteki G.G.B. 'nin ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nün katılma talebini kabul etti. Mahkeme, İstanbul Barosu'ndan sanığı savunmak üzere görevlendirilen ancak görülen 2 duruşmaya da katılmayan avukat Feyyaz Erman Arslan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. Sanık Yasin Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan İddianamede Yasin Polat'ın  "cinsel saldırıya teşebbüs", "kesici aletle yaralama" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 25 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Barosu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title