Haberler

Kız Öğrenci Yurdundaki Jiletli Saldırgan Ağır Cezalık...

* Tutuklu şüpheli Y.P.'nin 16 yıldan 20 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

* Tutuklu şüpheli Y.P.'nin 16 yıldan 20 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Özden ATİK, İstanbul DHA

Boğaziçi Üniversitesi Kız Öğrenci Yurdu'na yangın merdivenlerinden girerek bir kız öğrenciye jiletle saldırdığı iddiasıyla tutuklanan Y. P. hakkında "cinsel saldırıya teşebbüs", "kesici aletle yaralama", "konut dokunulmazlığını bozma" suçlarından iddianame düzenlendi.

Y.P.'nin 16 yıldan 20 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

SAVCILIK SORUŞTURMASI TAMAMLANDI, 20 YIL 6 AYA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü içinde bulunan Kız Öğrenci Yurdu'na yangın merdivenlerinden çıkarak giren ve bir kız öğrenciye jiletle saldırılması olayına ilişkin soruşturma tamamlandı. Soruşturmayı yürüten savcılık, olay sonrasında yakalanan şüphelilerden Y.P. hakkında 20 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAK

Y. P.hakkındaki iddianame kabul edilirse önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanacak. Bu arada suça iştirakten hakkında soruşturma yürütülen diğer şüpheli Ş.P. hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

SUÇLAMAYI REDDETMİŞTİ

Soruşturma aşamasında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne çıkarılan ve savcı tarafından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Y. P. savunmasında, "Olayın cinsel saldırıyla hiçbir alakası yoktur. Kardeşimle birlikte alkol almıştık. Ben alkollüyken orada bulunanlardan bir hanım arkadaş beni odasına davet etti. 'İki dakika sonra odama gel' dedi. Ben de gittiği istikametteki binaya girdim. Yanlışlıkla başka bir bayanın odasına girmişim. Bağırıp, 'Sen buraya nasıl girdin?' diye bağırınca korktum. Bayanı korkutmak zorunda kaldım. Jileti muhtemelen ya üniversitede ya da odada buldum. Başka bir diyeceğim yoktur. Olayın polise gittiğini bilmiyordum. Polise gittiğini öğrendiğimde, kendim gidip teslim oldum" demişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

8 Ağustos 2015, Cumartesi günü sabaha karşı 1. Kız Yurduna bir erkek, yangın merdivenini kullanıp pencereyi zorlayarak girerek yurtta kalan öğrencilere saldırı girişiminde bulunan ancak alarmın çalması üzerine paniğe kapılarak bir kız öğrenciyi yaraladığı öne sürülen Y. P ve suça katıldığı iddia edilen kardeşi Ş.P. kaçmıştı. Kamera görüntülerinden tespit edilen şüpheliler, 4 gün sonra polis tarafından Sarıyer'de yakalanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title