Haberler

Kız Çocuklarına Ücretsiz Destek Veriyorlar

Güncelleme:

Almanya'nın Bremen kentinde kız çocukları ve genç kızlara danışmanlık ve gelişim hizmetleri veren Fırtına Keçileri Derneği (Gewitterziegen e.V) 23'üncü yılını kutluyor.

Bremen Eyaleti tarafından desteklenen, yöneticiliğini SPD Eyalet Milletvekili Ruken Aytaş'ın, eğitmenliğini sosyal pedagog Gülsüm Akalan'ın üstlendiği 'Fırtına Keçileri Derneği' sadece kız çocukları ve genç kızlara hizmet veriyor. Okul çağındaki kız öğrencilere ders eğitimi, genç kızlara ise, meslek eğitimi veren dernek, Türkiye'deki çeşitli derneklerle de sosyal ve kültürel çalışmalar yapıyor. Derneğin kuruluşunun 23'üncü yılı nedeniyle basın mensuplarını Neustad'daki dernek binasında misafir eden ve derneği gezdiren yönetici Ruken Aytaş, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

SAĞLIKLI YEMEK YEMEYİ ÖĞRETİYORLAR

Dernekte eğitmenlik yapan Sosyal Pedagog Gülsüm Akalan, derneğe gelen her çocuğa sağlıklı yemek yemeyi ve yapmayı öğrettiklerini söyledi. Amaçlarının özellikle yemek konusunda bilinçli nesiller yetiştirmek olduğunu dile getiren Akalan, şöyle dedi:

"Burada her gün kız çocuklarımız için yemek yapılıyor. Yemeklerimizde kesinlikle et kullanmıyoruz. Burada kızlarla yemek pişirmemizin nedeni kızların yemek yapmayı öğrenmeleri değil, sağlıklı beslenme ve yemeğin nasıl olması gerektiği. Yemeklerde kullanılan sebzeler hakkında da bilgi verip onları bu konuda bilinçli hale getiriyoruz."

AİLE İÇİ ŞİDDETTEN UZAK TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ

Dernek yöneticisi Sosyal Pedagog ve Eyalet SPD Milletvekili Ruken Aytaş, dernek ile ilgili bilgiler verdi. Derneklerinde bilgisayar kursundan dansa, spordan el işlerine kadar her türlü kursun bulunduğunu, bunlardan herkesin ücretsiz faydalandığını anlatan Aytaş şunları söyledi:

"Fırtına Keçileri' sadece kız çocukları ve genç kızlara yönelik çalışmalar yapan, onları destekleyici programlar sunan bir dernek. Çocuklar okuldan sonra buraya gelip yemeklerini yeyip derslerini çalışıyorlar. Onlara danışmanlık hizmeti veriyoruz. Derslerinde yardımcı oluyoruz. Ayrıca aile ile çocuklar arasında sorun varsa onları çözüyoruz. Dernekte her ülke, ırk, dil ve dinden çocuklarımız bulunuyor. Çok kültürlü bir kurum. Bizim asıl amaçlarımızdan biri; çocuklarımızı aile içi şiddetten uzak tutmak. Bizim toplumumuzda kızlara yönelik aile içerisinde büyük baskılar var. Niyetimiz kızları bu baskılardan ailelerle diyalog kurup uzak tutmak. Onlara iyi bir eğitim vermek ve iyi bir yerlere gelmelerini sağlamak." - Bremen

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Türkiye Akalan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title