Haberler

Kıyı Yönetmeliği'nde Sosyal Tesislere "İbadet Yeri" Değişikliği

İbadet yerleri, kıyılardaki sosyal ve teknik altyapı tesisleri tanımı içine alındı.

İbadet yerleri, kıyılardaki sosyal ve teknik altyapı tesisleri tanımı içine alındı. Böylece, sosyal tesislerde "ibadet yeri" olarak tanımlanan yerlerin inşa edilmesine imkan sağlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, "Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte "Sosyal ve Teknik Altyapı Tesisleri" tanımında yer alan "meydan" ibaresinden sonra gelmek üzere "ibadet yeri" ibaresi eklendi.

Buna göre, Sosyal ve Teknik Altyapı Tesisleri arasında yer alan; kıyıda yapılması zorunlu olan yapı ve tesislere hizmet veren ve kıyının kamu yararına kullanılmasını sağlayan, dalgakıran, kontrol kulesi, Deniz Feneri, trafo, su deposu, çekek rampası, biyolojik ve kimyevî arıtma sistemi, pis su ve sintine boşaltma istasyonu, elektrik, su, sağlık ünitesi, PTT, Fax, TV teçhizatı, yağ ve çöp toplama konteynerleri, yangın şebekesi veya itfaiye tesisi, lift sistemi, saniter üniteleri, otopark, yaya yolları, meydan, yeşil alan, çocuk bahçesi ve park ve benzeri altyapı tesislerine ek olarak ibadet yeri de eklenmiş oldu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title