Haberler

Kıvırcık Koyunu" Markalaşacak

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, "Kırklareli'nde, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve 5 yıl önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından koruma altına alınan 'kıvırcık koyunu' ırkının geliştirilmesi için Türk Patent Enstitüsü'ne coğrafi işaret başvurusu yapıldı, olumlu sonuç alacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, " Kırklareli'nde, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve 5 yıl önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından koruma altına alınan 'kıvırcık koyunu' ırkının geliştirilmesi için Türk Patent Enstitüsü'ne coğrafi işaret başvurusu yapıldı, olumlu sonuç alacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kıvırcık koyununun Kırklareli'nde markalaşması için tüm çalışmaların yapıldığını söyledi.

Kıvırcık koyunu ırkının geliştirilmesi için geçen yıl Türk Patent Enstitüsü'ne coğrafi işaret başvurusu yapıldığını belirten Keçeci, konuyu yakından takip ettiklerini kaydetti.

Coğrafi işaret başvurusunu önemsediklerini ifade eden Keçeci, şöyle devam etti:

" Kırklareli'nde, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve 5 yıl önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından koruma altına alınan 'kıvırcık koyunu' ırkının geliştirilmesi için Türk Patent Enstitüsü'ne coğrafi işaret başvurusu yapıldı, olumlu sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Başvurumuz olumlu sonuçlanırsa, kıvırcık koyunu bir marka haline gelecek. Coğrafi işaret alabilirsek bölgesel ekonomideki hareketliliği, istihdamı, ihracat ve rekabeti geliştirmiş olacağız. Bu oluşum birinci derecede bölgemizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak amacı güden birliğimizin öncelikli görevleri arasındadır. İnşallah en kısa zamanda kıvırcık ırkımıza coğrafi işaret alarak tescil ettireceğiz."

"Etin lezzeti ve kalitesi artacak"

Kıvırcık koyunu ırkının, kış şartlarına karşı dayanıklı olduğunu anlatan Keçeci, koyun ırkının güvence altına alınması için 5 yıl önce başlatılan "Gen Kaynaklarının Korunması" ve "Halk Elinde Islah" projelerinin de sürdüğünü dile getirdi.

Keçeci, Trakya'nın hastalıklardan ari bir bölge olduğuna işaret ederek, "Trakya, hastalıklardan ari bir bölge, bu anlamda kıvırcık koyununun önemi de büyük. Zaman zaman üreticilere kıvırcık koyunu dağıtıyoruz. Kıvırcık koyunu besleyen üreticilere maddi destekler de veriliyor. Anavatanı Kırklareli olan kaliteli ve lezzetli ete sahip kıvırcık koyunu ırkının gelişmesi için çalışıyoruz. Eğer kıvırcık koyunu ırkı coğrafi işaret alırsa, etin lezzeti ve kalitesi artacak. Bu eti tüketen üretici nerede olursa olsun ürünün Kırklareli'ne ait olduğunu bilecek. Hayvanların daha üst fiyattan pazarlanmasını sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Patent Enstitüsü Hakan Keçeci Kırklareli Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title