Haberler

Kıvanç Adana Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Temeli Dualarla Atıldı

Adana’da Kıvanç Adana Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temeli, dualarla atıldı.

Adana'da Kıvanç Adana Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli, dualarla atıldı.

1960 yılında Seyhan ilçesine kurulan İmam Hatip Lisesi, 1998 yılındaki Ceyhan depreminde gördüğü zarar nedeniyle 2006 yılında eğitime kapatılarak yıkıldı. Kıvanç Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kıvanç ve çeşitli hayırseverlerin yardımlarıyla yaptırılacak Kıvanç Adana Anadolu İmam Hatip Lisesi için temel atma töreni düzenlendi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Kıvanç Adana Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 6 bin 8 metrekare üzerine inşa edileceğini ve 60 derslikli olacağını kaydetti.

Kıvanç Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kıvanç ise Türkiye'de İmam Hatip Liseleri'nin çok sayıda büyük insan yetiştirdiğini ifade ederek Kıvanç Adana Anadolu İmam Hatip Lisesi için attıkları adımlardan onur duyduğunu dile getirdi.

Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de yaptığı hayırdan ötürü Mustafa Kıvanç'ı tebrik etti. Eğitimin ve ilahiyatın önemli olduğunun altını çizen Başkan Sözlü, "İslam'ın doğru anlaşılması, yaşadığımız çağda müslümanların medeni bir görüntü vermesi husunda daha da iyi şartlarda yerine getirecektir" diye konuştu.

Mehmet Şükrü Erdinç ise geçmiş dönemlerde imam hatip liselerine müdahalelerin olduğunu ifade ederek imam hatip lisesinde okuyan öğrencilerin hep haklarını aradığını ama şiddete, takiyyeye bulaşmadıklarını kaydetti. Kendisinin de imam hatip lisesinde okuduğunu dile getiren Erdinç, Kıvanç Adana Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Türkiye ve Adana hizmetine çalışacak gençlerin ortaya çıkacağını bildirdi.

Vali Mustafa Büyük ise Adana'da 20 bin gencin imam hatip liselerinde okuduğunu söyledi. Hayırda yarışan insanların bir araya geldiğini ve bunun heyecan verici olduğunu dile getiren Büyük, imam hatip lisesi mezunlarının Türkiye'ye büyük hizmetler verdiğini vurguladı.

Törene İmam Hatip Lisesi 1994 mezunu ve AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç de katıldı.

Kıvanç Adana Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli, dualer eşliğinde atıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kıvanç Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title