Haberler

Kitso Başkanı Erdal Öndeş Açıklaması

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası , (KİTSO) Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Kilis’e Gümrük Müdürlüğü’nün açılması gerektiğini söyledi.

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası, (KİTSO) Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Kilis'e Gümrük Müdürlüğü'nün açılması gerektiğini söyledi.

KİTSO Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Kilis sınırları içerisinde bulunan Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan en büyük gümrük kapısı olan Öncüpınar Gümrük Kapısı'nın iş yoğunluğunun Suriye'de yaşan olaylar nedeniyle fazlasıyla arttığını ifade etti. Gümrük Müdürlüğü açılmasını isteyen Öndeş, "Öncüpınar Gümrük Kapısından başta gıda maddeleri olmak üzere, insani yardım malzemeleri ve inşaat malzemelerinin gönderiliyor. Suriye'de yaşanan güvenlik probleminden dolayı Suriye sınırındaki diğer kapıların kapalı olması nedeni ile Cilvegözü, Akçakale, Karkamış, Nusaybin Gümrük Kapılarının da iş yükü Öncüpınar Gümrük Kapısına yüklenmiştir. Öncüpınar Gümrük Kapısının iş yoğunluğu Suriye'de yaşan olaylar nedeniyle fazlasıyla artmıştır. Suriye sınırındaki diğer kapıların kapalı olması nedeni ile bu kapıların da iş yükü Öncüpınar Gümrük Kapısına yüklenmiştir. Bu yoğunluk içerisinde yükünü yükleyen araçlar Kilis'te Gümrük Müdürlüğü bulunmadığı için Gaziantep Gümrük Müdürlüğü'ne giderek işlemlerini yaptırmak zorunda kalmaktadır. Yani Kilis'ten yükünü alan araçlar gümrükleme işlemi için 60 kilometre mesafede bulunan Gaziantep Gümrük Müdürlüğüne giderek tekrar Öncüpınar Gümrük kapısına dönmektedir. Öncüpınar Gümrük kapısından çıkış yapmak üzere Kilis'e gelecek diğer araçlar ise önce Gaziantep Gümrük Müdürlüğü'ne gitmeden ve gümrükleme işlemini yaptırmadan İlimize gelememektedir. Bu durum iş ve zaman kaybına yol açmakta ve zaten yetersiz olan Kilis-Gaziantep karayolunun da yoğunluğunu fazlası ile artırmaktadır" dedi.

Kilis'e Gümrük Müdürlüğünün açılmasını Kilis'in hak ettiğini belirten KİTSO Başkanı Öndeş, "Suriye'ye gönderilen malların büyük bir kısmı Kilis Öncüpınar Gümrük kapısından gönderilmektedir ve yükünü boşaltmak için sıra bekleyen araç sayısı zaman zaman 4 bin aracın üzerine çıkmaktadır. Öncüpınar Gümrük kapısındaki araç trafiği de, ihracat miktarı da önemli miktarda artmıştır.İş ve zaman kayıplarının önlenmesi ve nakliye masraflarının düşürülmesi amacı ile Kilis'e acilen Gümrük Müdürlüğü' nün açılması gerekmektedir. Bu sebeple Kilis'e Gümrük Müdürlüğü'nün açılması için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na yazılı talepte bulunduk. Bu talebimiz Sayın Vekillerimize de iletilmiştir. En kısa zamanda neticeleneceğini ümit etmekteyiz" diye konuştu. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Erdal Gaziantep Suriye Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title