Haberler

''Kitap yazmak gibi okumayı da sevmeliyiz''

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı, Akademi Lise'nin şiir, hikaye, deneme ve portre- biyografi dallarında açtığı Yazarlık Okulu Yarışması'nda dereceye girenler için düzenlenen ödül törenine katıldı.

Gençlerin açılan yazarlık yarışmasına olan ilgisinin kendisine son derece memnun ettiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Yazar olmak için sadece yazarlık okuluna gitmek yetmez, gençler mutlaka sürekli olarak günlük tutun, kitap yazmak gibi okumayı da sevmeliyiz" dedi.

ÖDÜL TÖRENİNE KATILDILAR

Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki Kılavuz Gençlik Avlusu'nda düzenlenen Yazarlık Okulu Yarışması'nın ödül törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Raşit Fidan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKANDAN GENÇLERE KUTLAMA

Ödül töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gençleri açılan Yazarlık Yarışması'na yönelik yoğun ilgilerinden dolayı kutlayarak başladı. Bu ilginin kendisini son derece memnun ettiğini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, "Yazar olmak için sadece yazarlık okuluna gitmek yetmez, gençler mutlaka sürekli olarak günlük tutun. Kitap yazmak gibi okumayı da sevmeliyiz" şeklinde konuştu.

"EN BÜYÜK YATIRIMIMIZ SİZSİNİZ"

"Bizim en büyük kazancımız, sizlerin üreten, geliştiren, ahlaklı bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır" diyen Başkan Karaosmanoğlu, "Biz, Belediye olarak yol köprü yapıyoruz ama en önemli yatırımımız sizsiniz. Sizini hayata en iyi şekilde hazırlanabilmeniz için tüm gücümüzle hizmetlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

SON SÜRAT ÇALIŞIYORUZ

Konuşmasında sık sık gençlere seslenen Karaosmanoğlu, "Biz ekibimizle neslimizi gençliğimizi iyi yetiştirmek için çalışıyoruz halen eksiklerimiz var ama bunları tamamlamak için son sürat çalışıyoruz" dedi.

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun konuşmasının ardından Akademi Lise'nin Yazarlık Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Törende 9, 10, 11. sınıflar arasında düzenlenen şiir, hikaye, deneme ve öykü dalında dereceye giren yazarlara ödülleri verildi. Öğrenciler ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.

ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİLER

Yarışmada şiir dalında Eslem Köseoğlu, "Kalender bir papatyanın Ölümü" adlı eseriyle birinci oldu. Sır adlı eseriyle Ayşegül Baytut 2. oldu, 3. ise Aydınlığın Karanlığa Seslenişi adlı eseriyle Zeynep Rümeysa Bostan oldu. Portre biyografı dalında ise 1. Bi Kahve Bi Kitap adlı eseriyle Başak Gökçe, 2. Baba Gülü eseriyle Havva Görken Çakar, 3. ise Sekiz adlı eseriyle Gökçe Kemiksiz oldu. Yarışmada hikaye dalında dereceye giren isimler ise şöyle: 1. Bir Hiçliğin Serüveni adlı eseri ile Beyza Aygül, 2. Son Akşam Yemeği adlı eseri ile Hilal İnan, 3. ise Güneş Batana Kadar adlı eseri ile Nurgül Şahin oldu. Deneme dalında dereceye giren yazarlar ise 1. İnsan Karası adlı eseri ile Merve Karakoç, 2. Çocukluk Hatırası adlı eseri ile Merve Uzun, 3. ise Umut adlı eseri ile Özge Ulutaş.

BAŞARILI ÖĞRENÇİLER KURSA ALINACAK

Akademi lisenin açtığı yarışmada dereceye giren öğrenciler için 1 Eylül 2016 ile 1 Haziran 2017 tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yazarlık kursu düzenlenecek

''KİTAP BİZİM NEYİMİZ OLUR"

Kılavuz Gençlik Avlusunda günün son söyleşisi ise moderatorlüğünü Kocaeli Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Eyüp Ensar Demir'in yaptığı Ali Haydar Haksal, Ayşe Sevim, Güray Süngü ve Fahri Tuna'nın konuşmacı olarak katıldığı "Kitap bizim neyimiz olur" konulu söyleşi oldu. Söyleşide ilk konuşmayı Ali Haydar Haksal yaptı. Haksal, konuşmasında özellikle gençlere seslenerek, "Sosyal medyanın sizin kitap sevginizi bitirmesine izin vermeyin, bir kitap okurken altını çizdiğiniz sözcüğün hazzını sosyal medyada bulamazsınız" derken, daha sonra konuşan Yazar Ayşe Sevim ise konuşmasında maalesef yeni gelen kuşak komik ve eğlenceli kitapları okuyor özellikle velilere sesleniyorum çocuklarınızın kendilerini geliştirmeleri için gelişimine uygun kitaplar okumasına zorlayın" dedi. Sevim'in ardından konuşan ödüllü yazar Güray Süngü ise konuşmasında, "Kitap sızı sıradan insanmış gibi yaşarken ayağınıza takılan bir taş gibidir, size hayatı anlamayı ve gerçekliği öğretir" dedi. Söyleşide son olarak konuşan Fahri Tuna ise konuşmasında, "Kur-an'ı kerimin ilk emri oku dur bizde bu emre uyarak sürekli okumalıyız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Ali Haydar Haksal Ayşe Sevim Gökçe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title