Haberler

Kitap Kurdu Kadına Ödül

Tokat'ın Turhal ilçesinde 61 yaşındaki ev kadını Gönül Özturan, 1 yılda 93 kitap okuyarak birinci oldu. En çok kitap okuyan Özturan ile öğrenciler altınla ödüllendirildi.

Kütüphaneler Haftası dolayısı ile Turhal Kütüphanesi'nde düzenlenen programa Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programda bir yılda 93 kitap okuyarak birinci olan 61 yaşındaki Gönül Özturan ile 92 kitap okuyarak ikinci olan 10 yaşındaki Besra Cemre Aydemir ve 84 kitap okuyarak üçüncü olan 12 yaşındaki Emre Ertürk, Kaymakam Kadiroğlu tarafından altınla ödüllendirildi. Başkan Bekler de çeşitli hediyeler takdim etti.

Kaymakam Kadiroğlu, Turhal Kütüphanesi'nin il genelindeki ilçeler bazında en çok üyeye sahip olan ve kitap okunan kütüphanesi olduğunu belirtti. Eğitime ve kitap okumaya çok önem verdiklerini ifade eden Kadiroğlu, "En çok kitap okuyan üyelerimizi Kütüphaneler Haftası'nda ödüllendirmeyi arzu ettik. İlçemizde kitap okuyanların sayısının her geçen gün artması bizleri sevindiriyor" dedi.

Başkan Bekler ise hayatın en büyük anlamından birisinin okumak, bir diğerinin ise yazmak olduğunu düşündüğünü söyleyerek, "Allah-ü Teala en son dinin en yüce kitabının ilk emirlerini 'Oku' olarak göndermişidir. Alak Suresi'nin ilk 5 ayeti 'Oku' emri ile başlıyor" diye konuştu.

Ev hanımı 61 yaşındaki Gönül Özturan, hemen hemen her gün genelde roman ve gazete okuduğunu söyledi. Bulmaca çözmeye başlaması ile birlikte okuma alışkanlığı kazandığını anlatan Özturan, kitap okumada birinci olduğu için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İkinci olan Besra Cemre Aydemir ise, 5 yaşından itibaren okumaya başladığını kaydetti. Hızlı okuma alışkanlığı kazanmak istediğini ifade eden Aydemir, günlük 240 sayfa kitap okuduğunu söyledi. Üçüncü olan Emre Ertürk de, bilgisayar ile televizyondan daha fazla olarak günlük yaklaşık 8 saat kitap okumaya zaman ayırdığını kaydetti. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yunus Fatih Kadiroğlu Alaaddin Yılmaz Turhal Tokat Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Bahar kartal:

Tebrik ederim annem

0
0
yanıtYanıtla
berna canguzel:

canım annem tebrık ederım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title