Haberler

    Kitap Kurdu ile Can Haylazlara Karşı

    I. PERDE

    Kitap okumayı ve ders çalışmayı sevmeyen 4 haylaz, dersten kaytararak her zaman buluştukları depoya gelirler. O sırada sınıfın çalışkan öğrencisi Can, içi ağzına kadar kitap dolu olan kutuların buraya taşınmasına yardım etmektedir. Can, haylazlara deponun kütüphaneye dönüştürüleceğini söyler. Bu haber haylazların hoşuna gitmez, çünkü burası onların buluşma noktasıdır. Haylazlar, Can'la 'kitap kurdu' diyerek dalga geçmeye başlarlar. Bu sırada büyük kutuların içinden bir kitap kurdu fırlar ve kendisini tanıtır. Kitap okumayı seven çocuklara bayıldığını ve haylazların da yola gelip kitap okuması gerektiğini vurgular. Kitap kurdu gittikten sonra Can haylazların alaycı gülüşleri arasında oradan ayrılır.

    Sınıfta öğretmen öğrencilerine kitapların öneminden ve sömestr tatilinde okumaları gereken kitaplardan söz etmektedir. Öğretmen çocuklara kitapları dağıtmaya başladığı sırada haylazlar gene dersten kaytarırlar ve kütüphane yapılacak olan eski depoya gelirler. Burada kolileri açarak alaycı bir edayla kitapları incelerler. Elebaşı tam öğretmenin taklidini yaparken, Can ve öğretmen gelir. Öğretmen, kitapları yerlere fırlattıkları ve kolileri açtıkları için haylazlara çıkışır. Ardından, sömestrin sonunda yapılacak bilgi yarışmasında sınıfı haylazların temsil edeceğini söyler ve onlara okumaları gereken kitapları verir.

    II.PERDE

    Haylazlar eski depoda buluşmuş, bir yandan ders çalışmakta bir yandan da oyunlarına devam etmektedir. O sırada Can gelir ve oyunu bırakıp ders çalışmaları gerektiğini söyler. Daha sonra bilgi yarışmasının provası başlar. Haylazlar öğretmenin sorduğu hiçbir soruyu doğru cevaplayamaz. Can onlara düzenli ve disiplinli çalışarak bilgi yarışmasını kazanabileceklerini söyler. Haylazlar bu sefer Can'ın sözünü dinlemeye karar verirler ve Can'la birlikte bilgi yarışmasına hazırlanmaya başlarlar. Bilgi yarışmasında haylazlar tüm sorulara doğru cevap verirler ve rakiplerine cevap hakkı tanımazlar. Yarışmayı kazanan haylazlar, Can'a yardımlarından dolayı teşekkür ederler. Can'ın 'oyun zamanı oyun, ders zamanı ders' ilkesi, haylazları başarıya götürmüştür.

    Süre: 90 dk

    Yaş Sınırı: Yaş sınırı henüz tanımlanmamıştır.

    Müzik: KENAN KORBEK

    Sahneye Koyan: NAZLI İKTU

    Dekor: FERHAT KARAKAYA

    Işık: TANER AYDIN

    Koreografi: SERAP MERİÇ, A.LALE OLCAR, BAHAR VİDİNLİOĞLU YAZMAN

    Kostüm: İ.SERDAR BAŞBUĞ

    Perde: 2 Perde

    Web Sitesi: https: //secure.dobgm.gov.tr/opera2013/weser2013.aspx'EserKodu=1420

    Yaş sınırı henüz tanımlanmamıştır.

    Detaylar :

    İl : İstanbul

    İlce : Kadıköy

    Mekan : Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası

    Mekan Adresi : General Asım Gündüz Cad. No: 29

    Başlangıç Saati : 26.03.2017 14: 00: 00

    Bitiş Saati : 26.03.2017 15: 00: 00

    Kategori : Kitap Kurdu ile Can Haylazlara Karşı

    Tür : Sahne Sanatları

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title