Haberler

Kitap Fuarında 'Sosyal Adalet ve Barış Dini İslam' Söyleşisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Diyarbakır Kitap Fuarı'nda 'Sosyal adalet ve barış dini İslam' konulu söyleşi gerçekleşti.

Söyleşiye katılan yazar İhsan Eliaçık, Kur'an-ı Kerim'deki delillere dayanarak, İslam dininin esas mesajının barış ve sosyal adalet olduğunu söyledi. İslam kelimesinin barış anlamına geldiğini belirten Eliaçık, Bakara suresindeki bir ayette barış mesajı verildiğini ifade ederek, "Bakara suresinde 'Ey insanlar, topluca barışa giriniz' denilir. Müslüman kelimesi barışsever, mümin ise güvenilen insan anlamını taşır" dedi.

Kurumsal dine karşı doğal din kavramlarını savunduğunu aktaran Eliaçık, yeryüzünde var olan tüm dinlerin kanı durdurmak ve barışı sağlamak için geldiğini söyledi. Tüm dinlerin ilk on emrinde öldürmeme, çalmama, yalan söylememe, iftira atmama, komşunun namusunu koruma, zina etmemek, kendini ve halkını savunmaktan kaçmamak, büyü yapmamak, ihtiyaç fazlasını ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak gibi insan haklarına ilişkin maddeler olduğunu ifade eden Eliaçık, Kur'an-ı Kerim'de de öldürmek, çalmak, iftira ve zina için cezanın verildiğini dile getirdi. Eliaçık, "En büyük ibadet hakkı savunmak, emeğin hakkını savunmak, güler yüz göstermek, ihtiyacın fazlasını vermektir. Camide, cem evinde, havrada, kilisede önceden belirlenen hareketler yapılır. Ancak buradan çıktıktan sonraki davranışlarımız ibadettir" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İhsan Eliaçık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title