Haberler

Kitap Devletten, Kırtasiye Malzemesi Bağcılar Belediyesi'nden

Bağcılarlı öğrenciler 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının ilk gününde büyük heyecan yaşarken, belediye tarafından dağıtılan kırtasiye malzemeleri ise mutluluklarına mutluluk kattı.

Bağcılarlı öğrenciler 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının ilk gününde büyük heyecan yaşarken, belediye tarafından dağıtılan kırtasiye malzemeleri ise mutluluklarına mutluluk kattı.

2014-2015 eğitim ve öğretim yılı yurdun her köşesinde büyük bir heyecanla karşılandı. Bağcılar Belediyesi de yeni eğitim yılını İstanbul Ticaret Odası İlkokulu'nda düzenlediği törenle karşıladı. Tören sırasında büyük heyecan yaşayan öğrencileri veliler de yalnız bırakmadı. Program sonunda sınıfları ziyaret eden İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, öğrencilerle sohbet ederek başarı dileğinde bulundu. Öğrencilere devlet tarafından verilen ücretsiz kitaplar dağıtılırken, Bağcılar Belediyesi de kırtasiye yardımında bulundu. Törende ayrıca tadilatı yapılarak yenilenen 100 kişilik konferans salonunun da açılışı yapıldı. Programın ilerleyen saatlerinde Serhat Kadir Muallim adlı öğrenci, okuduğu "Okul Türküsü" adlı şiiriyle bolca alkış topladı.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Çakır, öğrencilerin gelmesiyle birlikte her yeni eğitim ve öğretim döneminde okul bahçelerinin çiçekler gibi açtığını ve şenlendiğini belirtti. Eğitimin hayatın kendisi olduğunun altını çizen Çakır, "Bağcılar, 140 özel ve resmi eğitim kurumuyla, 5 bin civarında eğitimcisi ve 150 bine yakın öğrencisiyle önemli bir eğitim kalesidir. Bu bazı illerin toplam nüfusunu oluşturuyor. Rakamlar tek başına bir şey ifade etmez. Nitelik de önemlidir. Eğitime destek veren kurumlar olarak hiçbir okulun ihtiyacını gözardı etmeyeceğiz. Bu eğitim safhasında elimizden gelen her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.

"100 YIL KAPALI YÜZME HAVUZUNU YAKINDA HİZMETE AÇIYORUZ"

Bağcılar'ın İstanbul'un en fazla öğrenciye sahip ilçesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, "Okula İlk Adım Şenliği" yaparak okula yeni başlayan öğrencilerin heyecanlarını paylaştıklarını anlattı. Bağcılar Belediyesi olarak ilçede çok sayıda okul inşa ettiklerini de belirten Çağırıcı, "Mantolama çalışmalarını yaptığımız okullarımız fiziksel açıdan da iyi noktaya geldi. Tadilatını da yaptığımız okullarımıza spor salonları inşa ediyoruz" dedi.

Bağcılar'a yedi kapalı yüzme havuzu inşa ettiklerini da kaydeden Çağırıcı, öğrencilerin şu an hizmete açtıkları havuzlardan faydalandıklarını ifade etti. Çağırıcı, ayrıca 100 Yıl Kapalı Yüzme havuzunun da yakında hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

"YENİ OKULLAR İNŞA EDECEĞİZ"

Bağcılar İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Berat Sarıkaya da Bağcılar'da yeni okullar inşa edecekleri sözünü verdi. Okul Müdürü Metin Kul ise konuşmasında 28 sınıf, 2 ana sınıfı, 60 öğretmen ve 2 bin 600 öğrenci ile yeni eğitim öğretim yılına hazır olarak girdiklerini söyledi.

ÖĞRENCİLER DUYGULU ANLAR YAŞADI

Öğrenci arkadaşları adına konuşan Zeynep Sönmez, okulun ikinci evleri olduğunu belirterek, "Okulumuzda beraber yaşamayı, sevgiyi dostluğu ve arkadaşlığı öğreniyoruz. Oyunlar oynayıp, şarkılar söyleyip ortak sevinçler yaşıyoruz. İnsanlığa faydalı olmak okuma-yazma öğrenmekle başlar. İyiyi kötüden, yanlışı doğrudan ayırıp bilgili olmaya çalışırız. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Erdal Çakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title